Start kinderloop een aantal jaar geleden.
Start kinderloop een aantal jaar geleden. Hans Kool

Bunniks Mooiste 2021 gaat definitief door

26 augustus 2021 om 11:00 Overig

BUNNIK Her en der worden hardloopevenementen afgezegd, zoals in Werkhoven en Houten, maar Bunniks Mooiste op 4 september gaat door. Omdat de organisatie heeft gekozen voor het principe ‘testen voor toegang’, kan deze hardloopwedstrijd georganiseerd worden binnen de geldende coronamaatregelen. Inschrijven kan nog. 

Er is een aantal beperkende maatregelen genomen. Laurien Ulfman, een van de organisatoren: ,,We kunnen Bunniks Mooiste alleen op een verantwoorde manier organiseren als alle lopers en publiek een aantal maatregelen in acht nemen: Publiek op het dorpsplein in Bunnik is helaas niet toegestaan. En alle deelnemers en vrijwilligers op het plein zullen worden getest voor toegang.”

Vele lopers, meer dan 600, hebben zich inmiddels ingeschreven. Toch is er ruimte voor meer lopers. Inschrijven kan tot de dag voor de loop, 3 september 18.00 uur. Vol is Vol. Op 4 september zullen er geen na-inschrijvingen plaatsvinden. Dit heeft alles te maken met de organisatie van deze unieke corona editie. De organisatie vraagt daarvoor begrip.

Bunniks Mooiste wordt georganiseerd door Loopgroep Bunnik met medewerking van diverse partijen waaronder de gemeente Bunnik.  Het parcours voert onder meer door de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. De deelnemers komen daarbij uit het vrijwel het gehele land. Bunniks Mooiste wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden en wel op zaterdag 4 september a.s. Er zijn kinderlopen van 1 en 2 kilometer, de IJskluis kinderloop; en de volwassenen kunnen 6 of 12 kilometer lopen. 

Een onderdeel van de 6 kilometerloop is de BAM teamloop. Loop met z’n 4en, 5en of 6en, ieder zo snel mogelijk! De 4 snelste tijden van je team tellen mee voor de teamscore. Bedenk een leuke naam voor je team, nodig familie, vrienden, buren, collega’s en sportmaten uit, en geef je samen op!

Het programma:

- 16.00 terrein open en toegankelijk voor deelnemers met testen voor toegang

-16:30 uur warming-up kinderen

-17:00 uur startschot 1 kilometer

-17:15 uur startschot 2 kilometer

-17:30 uur prijsuitreiking 1 en 2 kilometer

-17:40 uur warming-up volwassenen

-18:00 uur startschot 12 kilometer

-18:15 uur startschot 6 kilometer inclusief BAM teamloop

-19:00 uur prijsuitreiking 6 kilometer en BAM teamloop

-19:15 uur prijsuitreiking 12 kilometer


Bent u publiek en wilt u toch genieten van Bunniks Mooiste? Zoek dan een plek langs de route waar u verantwoord kunt kijken en dus de 1,5 meter regel in acht kunt nemen. Alle actuele informatie over de loop, inschrijven, parcours en afstanden kunt u vinden op www.bunniksmooiste.nl

FOTOWEDSTRIJD Bunniks Nieuws organiseert een fotowedstrijd. Sta je langs de kant om je geliefde, vader, dochter, collega of buurvrouw aan te moedigen en maak je daarbij prachtige actiefoto’s? Stuur ze dan in naar Bunniksnieuws@bdu.nl, o.v.v. Fotowedstrijd Bunniks Mooiste. 

Vermeld ook je naam, telefoonnummer en mailadres. De mooiste foto’s verdienen uiteraard een mooie plek in de krant en op de website. Ook zijn er een sporttas en een rugtas te winnen van de BAM, een van de belangrijke sponsoren van Bunniks Mooiste. De jury bestaat uit twee leden van de organisatie van het evenement. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie