Schilderworkshop tijdens de Zonnebloem Zomer 3-daagse in Conferentiecentrum Samaya
Schilderworkshop tijdens de Zonnebloem Zomer 3-daagse in Conferentiecentrum Samaya Karin Schoonheim

Zonnebloemgasten gingen op vakantie dichtbij

25 augustus 2021 om 13:00 Activiteiten

WERKHOVEN In totaal 18 gasten van Zonnebloem Werkhoven, Odijk, Bunnik en Cothen/Langbroek gingen deze maand drie dagen op vakantie in eigen dorp, bij Conferentiecentrum Samaya. Zij genoten van de locatie, de rust, elkaar en activiteiten zoals bloemschikken en schilderen. De jongste deelnemer was 76 jaar, de oudste 92. Een van hen: ,,Dit zijn vitaminen voor ons……..” 

Cora van Rossum, actief bij de Zonnebloem Werkhoven, kwam afgelopen voorjaar op het idee om voor haar Zonnebloemgasten een vakantie dichtbij te organiseren. Mede ingegeven door openstaande kamers/zalen door annulering van buitenlandse trainers bij Samaya. Onder het motto: ‘experimenteren om te leren’ heeft dit geleid tot een 3-daags zomerarrangement in samenwerking met Samaya en een inhoudelijk programma aanbod voor de Zonnebloemafdelingen uit de regio. 

NIET MOET Tijdens deze vakantie dichtbij, rekening houdend met 1,5 afstand, moest niets, maar mocht alles. Naast de gastvrije verzorging van Samaya medewerkers konden de Zonnebloemgasten genieten van alles wat Samaya te bieden heeft. Wandelen in en om prachtige gebouw, de wonderschone tuin en in de huiskamer met elkaar praten, lezen, spelletjes doen en kaarten.

Daarnaast konden ze deelnemen aan verschillende activiteiten: Oud zuster Wilma vertelde over het leven in het klooster, Picaloco gaf een muzikaal avondoptreden en Mieke Hilhorst  van Bunnik Beweegt gaf een workshop Bewegen op Muziek. Verder gaf Jeannette van den Ingh een boekpresentatie over Prinsenvlag, vertelde dorpsgenoot Folkert de Jong over zijn Krekelbedrijf Albinsectan. Ook voor de creatieve energie was ruimte. Zo was er een workshop bloemschikken en een workshop schilderen.  Uiteraard werd er ook Bingo gespeeld, onder begeleiding van Harry van Zijl.

THUISZORG Daar waar nodig kwam de thuiszorg naar Samaya en hebben vrijwilligers uit Bunnik, Odijk, Werkhoven en Cothen/Langbroek een helpende hand geboden. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers aan deze zomer 3-daagse, na even de kat uit de boom gekeken te hebben, elkaar onderling wisten te vinden voor een praatje, spelletje en drankje doen. En gingen ze na drie dagen met blije gezichten, vitamine L (leven) en nieuwe onderlinge contacten weer naar huis.

De organisatie kreeg na afloop een gedicht van een deelnemer, dat het geheel mooi samenvat. 

         3 dagen 2 nachten 

        Wist niet wat te verwachten

        Overweldigend dagen

        Met ‘n gevarieerd programma 

        Alles mocht

        Niets moest 

        Heerlijke maaltijden

        Alles was goed 

        ‘T leek wel ‘n week 

         Heel verfrissend om er ff uit te zijn

         Veel dank daarvoor

         ‘T was heel erg fijn 

De organisatie van Zonnebloem Werkhoven kijkt terug op een geslaagde zomer 3- daagse en bedankt alle betrokkenen voor hun inzet om het onze Zonnebloemgasten naar hun zin te maken.

Indien u de activiteiten van de plaatselijke Zonnebloem afdelingen Bunnik, Odijk, Werkhoven en Cothen/Langbroek een warm hart toedraagt dan kunt u via de website zonnebloem.nl/werkhoven loten kopen waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de afdelingen.


Spelletjesmiddag tijdens de Zonnebloem Zomer 3-daagse in Conferentiecentrum Samaya - Karin Schoonheim

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie