"Effe Buurten" in de Stevenshoek Johan van Impelen

Zomerschool weer een succes

24 augustus 2021 om 17:00 Activiteiten

BUNNIK De zomer is alweer bijna voorbij. Wat is dat hard gegaan. Er hebben maar liefst 250 activiteiten plaatsgevonden in Werkhoven, Odijk en Bunnik. Dit kan een groot succes worden genoemd. De werkgroep van de Zomerschool Bunnik is erg trots, ondanks de coronatijden. 

Mieke Hansen-Hilhorst

In de zomervakantie kan het stiller en saaier worden voor mensen die niet op vakantie (kunnen of willen) gaan. Want veel van de normale sociale contacten zijn wél op vakantie (denk aan buren, vrienden, schoolgenootjes, kennissen en familie), de scholen zijn dicht én veel activiteiten van organisaties en instellingen stoppen in deze periode.

Maar niet in Werkhoven, Odijk en Bunnik want in onze gemeente hebben we de Zomerschool. Al vanaf 2017 bestaan ze en waren er toen 270 deelnemers. In 2018: 1200 en in 2019: 1600 deelnemers. Zelfs in 2020 hadden ze, ondanks de coronamaatregelen toch 1350 deelnemers.

AFGELOPEN ZOMER Bijna elke dag waren er activiteiten die sporadisch of wekelijks plaatsvonden. Nu gaat de laatste week in. Hiernaast kunt u de agenda vinden van de laatste activiteiten. Er waren activiteiten voor jong en oud. In Werkhoven was er voor het eerst in kader van “Effe Buurten” een activiteit in de Stevenshoek via Welzijn Ouderen Werkhoven (WOW). Femke Dotman van Krachtig Krommerijn: ,,Dit is wat we graag willen bereiken. 

Het hele jaar door zijn er activiteiten bij WOW en in de zomer stopten ze. Dit jaar doen ze voor het eerst mee met de Zomerschool Bunnik. Elke week zijn er 20 tot 25 mensen geweest bij de Stevenshoek om koffie te drinken en sommigen namen een kaartspel mee of een ander spel.”  De meeste mensen zijn niet de hele zomer op vakantie of soms helemaal niet. De Zomerschool wordt daardoor goed bezocht. 

De precieze cijfers hoeveel mensen er hebben deelgenomen gaan nog gedeeld worden. De werkgroep van de Zomerschool hoopt dat veel mensen een leuke zomer hebben gehad. 

EFFE BUURTEN HET HELE JAAR DOOR de activiteit “Effe Buurten” wordt goed bezocht ook bij de particuliere mensen die hun huis of tuin beschikbaar stellen om koffie of thee te komen drinken. Samen met Centrum voor Elkaar, Krachtig Krommerijn en Bunnik Beweegt willen zij deze activiteit het hele jaar door laten plaatsvinden. Dit in het kader van één tegen eenzaamheid en mensen blijven ontmoeten, ook in deze tijden. 

Mieke Hansen-Hilhorst buurtsportcoach van Bunnik Beweegt: ,,Het belang van sociale contacten wordt vaak onderschat. Door mensen te ontmoeten houden we ons welzijn beter op pijl. Daardoor willen we deze activiteit graag doorzetten door het hele jaar heen. Ben jij iemand die zijn huis/tuin beschikbaar stelt om “effe” te buurten? Dan kun je contact opnemen met info@zomerschoolbunnik.nl of bel met Femke Dotman 06-52549905. Dan plannen we samen een datum en tijd in en komen mensen bij jou thuis op de koffie/thee.” 

Mochten er ideeën zijn voor activiteiten in de zomer van volgend jaar zijn mensen altijd welkom hun ideeën op te sturen via info@zomerschoolbunnik.nl.. Deze zullen zij dan meenemen in de voorbereiding voor volgend jaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie