Marco en Rop
Marco en Rop De Veldkeuken

‘Vogelverzenwandeling’ bij de Veldkeuken Amelisweerd

23 augustus 2021 om 16:20 Activiteiten

BUNNIK Dichters en vogelaars opgelet! Onlangs verscheen in Culemborg een unieke vogelgids. In plaats van een plaatje en een soortomschrijving bevat ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ steeds per vogel een tekening in Oost-Indische inkt en een gedicht. Voor deze bijzondere veldgids hebben de voormalig stadsdichter Marco Houtschild en de Culemborgse beeldend kunstenaar Rop Philippi de krachten gebundeld. De gids bevat 64 pentekeningen en 70 gedichten. De bundel is bijzonder vormgegeven door grafisch vormgever Hans Bassa.

De Veldkeuken werd op slag verliefd op de prachtige prenten en de rake gedichten. Dit mag de bezoekers van Amelisweerd niet onthouden worden. Daarom worden al geruime tijd de originele tekeningen geëxposeerd in het restaurant van de Veldkeuken. Nu het weer mag komen de beide kunstenaars naar de Veldkeuken om met geïnteresseerden een ‘vogelverzenwandeling’ over Amelisweerd te maken. Er zullen ter plekke vogels worden gespot en bijbehorende gedichten worden voordragen en toegelicht. Iedereen is welkom!

Wanneer? 

Zondag 12 september 2021. De presentatie start om 16.00 uur. Dichter Houtschild leest voor en kunstenaar Philippi vertelt.

Om 17.00 uur start de vogelverzenwandeling. De wandeling duurt een klein uur. 

Waar? 

De Veldkeuken Amelisweerd, Koningslaan 11, 3981 HD Bunnik. 

Presentatie en meedoen aan de ‘vogelverzenwandeling’ zijn gratis (TIP: als je een verrekijker hebt, neem die dan mee).

De bundel is te koop voor € 17,50. Tevens zijn er (originele) tekeningen (€ 75,00), posters (€ 7,50) en ansichtkaartsets (€ 5,00) te koop.

Meer info: www.marcohoutschild.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie