Speel en Deelcafé
Speel en Deelcafé Bron: Pixabay

Opening Speel en Deelcafé in Bibliotheek Idea Bunnik

19 augustus 2021 om 14:11 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 1 september 2021 start er in Bibliotheek Idea Bunnik een Speel & Deelcafé. Wethouder Ali Dekker is aanwezig om dit eerste wekelijkse Speel en Deelcafé te openen. Speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt er iedere woensdagochtend voorgelezen in de Bibliotheek. Door (voor)lezen kom je even in een andere wereld terecht. Soms leer je er ook iets van. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breiden de woordenschat uit. Maar vooral bezorgt het ze heel veel plezier! Zo worden kleintjes grote lezers.

Na het voorlezen is er ruimte voor (bijna)ouders en verzorgers om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. Soms is er een speciale activiteit verzorgd door bijvoorbeeld een pedagoog, peuteryogadocent of kindertandarts. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de leeftijden van de kinderen en natuurlijk ook bij de interesses van de ouders.

Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteit altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de voorleeshoek van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar.

Voorafgaand aan het eerste Speel en Deelcafé is de voorstelling Coco kan het! Een vrolijke muzikale voorstelling met poppen, waarin Coco en haar vriendjes uit het boek tot leven worden gebracht in de handen van Jogchem Jalink, poppenspeler bij onder andere Sesamstraat en de Boterhamshow!

Waar: Bibliotheek Idea Bunnik, Camminghalaan 27c

Wanneer: Woensdagochtend 1 september

Start voorstelling Coco kan het!: 10.00 uur, toegang €3,50 per kind met maximaal één begeleider (te koop op www.ideacultuur.nl)

Start Speel en Deelcafé: 11.00 uur (daarna wekelijks om 10.00 uur), toegang gratis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie