Warming-up van 2019
Warming-up van 2019 Mieke Hansen-Hilhorst

Bunnikse Spelen: Probeer het uit!

17 augustus 2021 om 11:00 Overig

ODIJK Afgelopen jaar gingen de Bunnikse Spelen in verband met corona niet door. Gelukkig kan Bunnik Beweegt het dit jaar wel door laten gaan. De Bunnikse spelen is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle sport -en cultuuraanbieders en kinderen (4 t/m 12 jarigen) uit de gemeente Bunnik. 

Mieke Hansen-Hilhorst

Het doel van de Bunnikse Spelen is om kinderen kennis te laten maken met verschillende cultuur en sportaanbieders. Ook zijn de kinderen welkom als zij al een iets doen en een leuke ochtend willen hebben. 

ANDERS In 2016 was de eerste keer dat de Bunnikse Spelen plaats vond. Nu jaren later gaan de buurtsportcoaches het anders aanpakken. Het zal dit jaar niet binnen in de Lindenhof zijn, maar buiten bij SV Odijk. Buurtsportcoach Jesper: ,,Door de omstandigheden met corona hebben we besloten het evenement buiten plaats te laten vinden. Dit jaar bij de velden van SV Odijk op het Singelpark. Daar hebben we extra veel ruimte en kunnen we gebruik maken van de kantine van de voetbalclub.” 

HOE WERKT HET? Bij SV Odijk komen er ongeveer 8 sport -en/of cultuuraanbieders een clinic geven. Denk aan handbal (Celeritas), voetbal (SVO Krommerijnstreek), dans(Danzation en het Ballet Centrum), basketbal (Blue Arrows), volleybal (VC Krommerijn), hardlopen (hardloopgroep Bunnik), Sport BSO Odijk en korfbal (Midlandia). Er zal gestart worden met een gezamenlijke warming-up door Danzation. 

Daarna worden de kinderen per leeftijdscategorie verdeeld over alle vakken. In elk vak krijgen de kinderen een clinic van circa 10 minuten aangeboden via de aanwezige sport en/of cultuuraanbieder. Vervolgens draaien alle kinderen door en ervaren de kinderen in een korte tijd verschillende sporten. Heeft het kind al een activiteit gekozen dan kan hij ook mee doen met deze actieve ochtend.  

OUDERS ZIJN WELKOM Buurtsportcoach Mieke: ,,Voor alle ouders is dit een perfect moment om te kijken welke sporten hun kind leuk vindt en wat er precies bij het kind past. Wij, de buurtsportcoaches, zijn aanwezig en kunnen sportadvies geven aan de ouders mochten zij dit willen.” De kinderen kunnen in een korte tijd veel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en achteraf een keer meetrainen bij die sport -en cultuuraanbieder. Daardoor kun je als kind de juiste keuze maken en hier lang mee doorgaan. Wat ook fijn is voor de aanbieders. 

SPORT -EN CULTUURAANBIEDERS Buurtsportcoach Rowie: ,,Voor sportaanbieders is dit een mooi moment om de sportvereniging of het aanbod te presenteren aan de kinderen. Er is ruimte om flyers uit te delen en alle kinderen krijgen na afloop een certificaat met daarop alle contactgegevens van de sport -en cultuuraanbieders. Tot slot kunnen de deelnemers gratis een paar keer uitproberen bij alle aanwezige aanbieders van het evenement.” 

AANMELDEN Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bij de buurtsportcoaches terecht via info@bunnikbeweegt.nl. Gegevens die daarin belangrijk zijn te benoemen: naam en leeftijd van uw kind. Meer informatie kunt u vinden op onze website. www.bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie