Patricia in gesprek met Jan van Bergen, voorzitter van de Voedselbank Kromme Rijn
Patricia in gesprek met Jan van Bergen, voorzitter van de Voedselbank Kromme Rijn Ed van Proosdij

Dankbare cliënt Patricia verrast de vrijwilligers van de Voedselbank met een teken van respect

14 augustus 2021 om 11:00 Maatschappelijk

ODIJK Patricia uit Odijk maakt sinds drie maanden gebruik van de diensten van de Voedselbank en zij is daarvoor zo dankbaar dat ze graag iets terug wilde doen. Ze bedacht een leuke actie en vorige week ontvingen alle vrijwilligers een leuke zwerfkei. 

Iedere week zetten een flink aantal vrijwilligers van Voedselbank Kromme Rijn zich in om te zorgen dat momenteel ruim 50 huishoudens in onze regio een voedselpakket krijgen. Dit gebeurt geheel belangeloos, want geen enkele medewerker van de voedselbanken in Nederland wordt betaald. Het doel is altijd om voldoende gezond voedsel te kunnen leveren, waardoor de klanten blij en tevreden zijn.

NOOIT ONVRIENDELIJK Patricia uit Odijk is een van de vele tevreden cliënten. Zij is onder de indruk van de vrijwilligers. “Ik zit nu ruim drie maanden bij de Voedselbank. Nooit zijn jullie onvriendelijk of neerbuigend. Ik ben heel blij met jullie en met alles wat ik krijg.” 

Zij wilde de vrijwilligers op haar eigen manier bedanken. Patricia is een creatieve vrouw en bedacht zwerfkeien te maken. Ze ging in het eigen dorp langs een aantal adressen en spontaan werden de keien, de verf, rollen folie en zelf bedrukte bedankkaartjes gedoneerd. Ze beschilderde 70 stenen met een lieveheersbeestje. ,,Dit staat voor respect en verdraagzaamheid en respect verdienen de vrijwilligers van de Voedselbank!” 


Een van de zwerfkeien die Patricia beschilderde voor de vrijwilligers van de Voedselbank - Voedselbank Kromme Rijn

UNIEK CADEAU Afgelopen donderdagavond werden alle vrijwilligers van Voedselbank Kromme Rijn uitgenodigd om een prachtig beschilderde zwerfkei in ontvangst te nemen. Dit gebeurde op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk, waarbij een flink aantal vrijwilligers aanwezig waren. Na een korte toespraak van de voorzitter van de Voedselbank Jan van Bergen én van Patricia zelf, kregen de aanwezige vrijwilligers dit mooie en unieke cadeautje. 

Zij vonden dit een geweldig en ontroerend initiatief van een dankbare vrouw, die het momenteel financieel zwaar heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie