De besmeurde caravan
De besmeurde caravan Bewoner Goudsbloem

Vandalisme aan caravan aan de Goudsbloem in Odijk, wie heeft iets gezien?

21 juli 2021 om 10:37 Overig

ODIJK In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juli is aan de Goudsbloem een caravan vernield met een grote hoeveelheid rode verf. 

In de avond van 12 juli, waarschijnlijk tussen tien uur en half twaalf ‘s avond is een grote hoeveelheid verf op een caravan gegooid. De eigenaar van de caravan vertelt: ,,Mijn vrouw ging dinsdagochtend naar haar werk en ontdekte op de achterdeur een rode spetter. In eerste instantie dachten we aan bloed tot we al heel snel meer spetters zagen op de auto. We roken een terpentinelucht en dat kan alleen maar verf zijn. Vervolgens zag mijn vrouw dat de caravan helemaal onder de rode verf zat.”

De schade beperkt zich niet alleen tot de caravan, daarop is wel de meeste verf terecht gekomen, ook een auto en de oprit zijn niet ontkomen aan de verf. ,,De verf is met een grote hoeveelheid op de rechtervoorzijde van de caravan gegooid en ligt tot ver op het dak, over de ramen en zijwand van de caravan. De schade is groot. Daarnaast zit de leaseauto ook onder de verfspetters: van de gril en koplampen tot op het dak en deuren. Ook de oprit is flink besmeurd met de verf. Uiteindelijk zal het bij elkaar opgeteld een flink schadebedrag worden.”

Bij nader onderzoek is er een verfspoor gevonden dat door de Goudsbloem loopt richting De Meeldraad en het Pad van Dalenoord. De eigenaar van de caravan: ,,Bij deze de oproep aan mensen die op de avond van maandag 12 juli iemand hebben zien lopen met mogelijk een groot blik verf rondom de Goudsbloem of de fietspaden Meeldraad, Pad door Dalenoord of Doornpad op daarop uitlopende straten. Het was die maandag broeierig warm en de kans groot dat rond die tijd mensen nog buiten liepen of hun hond uitlieten. Iemand met een blik verf moet rond die tijd toch opvallen.”

Er is aangifte gedaan bij de politie en zijn er flyers opgehangen rondom de Goudsbloem: ,,Dus bij deze nogmaals de oproep aan de dader; meld je op het adres waar de caravan stond, dan praten we erover.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie