Esther Klarenbeek vertrekt als het gezicht van Sporthuis Bunnik
Esther Klarenbeek vertrekt als het gezicht van Sporthuis Bunnik Agnes Corbeij

Esther Klarenbeek gaat terug naar de zorg

17 juli 2021 om 11:00 Mensen

ODIJK Zo’n 19 jaar geleden maakte Esther Klarenbeek de overstap van de zorg naar het Dorpshuis in Odijk en nu stapt ze terug. Het gezicht van het Dorpshuis en het Sporthuis gaat werken bij zorgvilla Wulperhorst in Zeist, het voormalige woonhuis van Wibi Soerjadi. 

door Agnes Corbeij

Esther is geboren en getogen Odijkse en werkte jaren bij verschillende verzorgingstehuizen in de regio en bij de Bloedbank in Utrecht, totdat de afdeling waar ze werkte ging verhuizen naar Amsterdam. ,,In die tijd stond ik elke week achter de bar bij de tennisvereniging in Odijk, omdat ik dat leuk vond. Zodoende werd ik gevraagd hetzelfde bij het Dorpshuis te gaan doen.”

OUDE DORPSHUIS Zo begon Esther voor 24 uur in de week. In het Oude Dorpshuis aan de Oude Haven. ,,Het keukentje was mijn bureau toen ik begon.” Door de jaren heen maakte Esther heel wat gekke dingen mee. ,,In het Oude Dorpshuis was een keer een paranormale beurs. Daar werden onder anderen theeblaadjes gelezen en hypnose gedaan.”

Na afloop van de beurs ontdekte Esther een scootmobiel. ,,Ik dacht al, deze persoon is zo geheeld tijdens de beurs, dat hij of zij lopend naar huis is gegaan. Even later werd er gebeld. De dame was zo onder de indruk van wat ze gezien en gehoord had, dat ze inderdaad vergeten was dat ze een scootmobiel had.”

De dame was echter niet geheeld. ,,Ze was zo afgepeigerd toen ze thuiskwam, dat ze even moest bijkomen voordat ze haar scootmobiel kon komen halen. Ook toen ze terug was, kreeg ze eerst een kopje thee van me, ze was weer helemaal buiten adem.” Daarna ging de dame met haar scootmobiel weer terug naar huis.  

VERANDERINGEN Later werd het nieuwe Dorpshuis gebouwd, aan de sporthal vast. Ook werd het Sporthuis opgericht, dat voor de gemeente het onderhoud en beheer van verschillende accommodaties regelt. 

Daarmee werd de taak van Esther ook anders. ,,Ik ben hoe langer hoe meer administratief werk gaan doen. Personeelsplanning, zaalverhuur, facturatie, etcetera.” Dit werk past niet echt bij Esther. ,,Ik hou van mensen om me heen en ik hou van werken met mijn handen. We werken met een heel leuk team voor het Sporthuis, maar mijn werk doe ik alleen.”

WULPERHORST Daarom waagt Esther de stap terug naar de zorg. ,,Het is een luxe positie. Er is veel vraag, dus ik had meerdere mogelijkheden. Uiteindelijk kies ik voor de Wulperhorst omdat dat particulier is en er echt aandacht en tijd voor de mensen is.” Het landhuis is nog maar korte tijd open, sinds mei. De meeste mensen kennen het als het landgoed van de pianist Wibi Soerjadi. Hij verkocht het in 2018.    

Precies 19 jaar en 15 dagen werkte Esther voor het Dorpshuis en Sporthuis. Ze gaat alle contacten wel missen. ,,De klanten en mijn collega’s. Maar ik woon in het dorp, dus zal ze echt nog wel zien.” Sporthuis Bunnik is nog op zoek naar een opvolger voor Esther, dat kunnen ook twee personen zijn. De vacatures zijn te vinden op sporthuisbunnik.nl en via Facebook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie