Vincent Bijlo
Vincent Bijlo Rob Huibers
column

Bijlo’s BunniksBlik: Inbrekers

6 juli 2021 om 13:00 Column

Ik lees dat inbrekers dit jaar niet op vakantie gaan. Nee, ze zien er van af, dat staat op bunniksnieuws.nl. Hoe ze aan die kennis kwamen stond er niet bij. Hadden ze een enquête gehouden onder de beroepsgroep? Vonden de inbrekers het toch nog te gevaarlijk om te reizen, met het oog op de oprukkende deltavariant? Of hadden ze zo weinig geld dat een tripje niet tot de mogelijkheden behoorde?

Het moet dat laatste geweest zijn, want er stond bij dat ze zo’n last hadden gehad van het feit dat wij de afgelopen 15 maanden zo weinig de deur uit waren geweest. Dat brak niet lekker in. Want dan liepen wij zo in de weg en dan zagen we wat ze aan het doen waren. Ze hadden het, met andere woorden, zwaar gehad, ze hadden geleden onder de pandemie. En overheidssteun aanvragen, nee, dat doet een inbreker niet, daar spuugt hij op. Overheidssteun is gekregen geld, geld moet gejat zijn, anders is het niks.

Maar nu, nu alle landen in hoog tempo verschieten van onveilige naar veilige kleuren, nu de vliegtickets weer op de markt worden gesmeten voor prijzen waarmee je met de trein nog niet tot in Zwolle kan komen, nu is alles anders. Weldra zullen de straten verlaten zijn en de vakantiesnakkers zullen de voordeuren van hun muffe thuiswerkhuizen achter zich sluiten om te vertrekken naar oorden die er in de advertentie van de lastminuteaanbieding veel leuker uitzagen dan ze blijken te zijn.

En dan, dan paraderen de dieven als koningen door lanen en dreven. Ze werpen begerige blikken door de ramen van de huizen naar binnen, waar de welvaart ligt opgetast tot het plafond. Hun koevoeten branden in hun handen, de hamertjes waarmee ze ruitjes zullen intikken kloppen zichzelf ritmisch warm in hun tassen. Ze hebben het rijk alleen!

Dit doemscenario dient tegen elke prijs voorkomen te worden. dat kan op drie manieren.

1 we zien af van de vakantie

2 we sturen alle inbrekers op kosten van de gemeente op vakantie

3 we zorgen voor tijdelijke bewoning van onze huizen. Voor dat doel is er een lijst opgesteld waarop de namen staan van alle mensen van buiten de gemeente Bunnik die de petitie tegen windmolens in onze gemeente hebben ondertekend. Een aantal van hen, het gaat hier om enkele honderden, heeft zich al bereid getoond vakantie-inbraakwacht te willen zijn om zo de inbrekers de wind uit de zeilen te nemen.

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie