Afbeelding
Gemeente Bunnik

Gemeente denkt mee over behoud buurtsuper Werkhoven

21 juni 2021 om 09:00 Winkels

WERKHOVEN De gemeente wil dat Werkhoven een levendig dorp is met goede voorzieningen. Het is belangrijk dat er winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn. Anno’s dagwinkel voorziet daarin, maar zal waarschijnlijk over 2 à 3 jaar stoppen. De eigenaar van Anno’s dagwinkel heeft al eerder een gesprek gevoerd met supermarktketen COOP die mogelijk interesse heeft voor het vestigen van een buurtsuper in Werkhoven. Tegelijkertijd is woningbouwontwikkelaar Kalliste bezig om de bedrijfslocatie Herenstraat 44 te herontwikkelen tot woningbouw. Deze plek grenst aan de locatie van Anno’s dagwinkel.

PARTIJEN VERBINDEN Daarom heeft de gemeente gevraagd aan ontwikkelaar Kalliste om samen met COOP de mogelijkheden te verkennen om een buurtsuper op te nemen in de nieuwbouwontwikkeling aan de Herenstraat 44. Na het vertrek van Loonbedrijf Van Impelen zijn er plannen voor de bouw van 29 woningen (9 sociale huur- en 20 koopwoningen). De conclusie van beide partijen is dat het vestigen van een supermarkt op deze plek niet lukt. Het is financieel niet haalbaar en kan praktisch lastig worden ingepast. Daarbij spelen logistieke en verkeerstechnische aspecten een rol.

OPEN VOOR INITIATIEVEN Het college wil graag een buurtsuper in het dorp Werkhoven. Het centrum zou daar de mooiste plek voor zijn, zodat er ook aansluiting is met andere ondernemers. De rol van de gemeente hierin is beperkt, want ze is afhankelijk van initiatieven uit de markt. Die initiatieven zijn dus van harte welkom. Het college volgt de ontwikkelingen actief en blijft met partijen meedenken.  

STATUS PLAN Het woningbouwplan van Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. dat de naam Heeren van Werkhoven krijgt, wordt op dit moment beoordeeld. Het is in de fase van vooroverlegplan en een intentieovereenkomst is in de maak. In een latere fase volgt de procedure van het uitwerkingsplan en vervolgens een beeldkwaliteitsplan dat aan de raad wordt voorgelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie