Afbeelding
Mees Bosch

Mees Bosch heeft zijn havo-papiertje binnen

15 juni 2021 om 16:15 Onderwijs

BUNNIK Een blije Mees Bosch (17) op de foto. Ondanks de rare examentijd door corona heeft hij zijn havo-diploma op zak en daarvoor ging natuurlijk thuis de vlag uit! Hij was even bang dat hij het niet zou halen door de coronapandemie vertelt hij. ,,Het leren voor de examens was af en toe best pittig, omdat ik merkte dat alles rond corona mij best wel had uitgeput, maar desondanks heb ik doorgezet.” Hij wil nu atheneum gaan doen. ,,Een volgende stap.”

Mees deed zijn havo op de Stichtse Vrije School in Zeist, deed eerst de mavo en heeft nu dus plannen voor zijn vwo, zo kan het dus gaan. Over het examen, dat hij dit jaar in mei deed vertelt hij nog: ,,Tijdens dit examen stond natuurlijk de coronapandemie centraal. Ik was even bang dat ik het niet zou halen door de quarantaines gedurende het schooljaar, maar naarmate de examens dichterbij kwamen werden er maatregelen genomen. Zo mocht iedereen die in Nederlands examen deed een extra onvoldoende halen en een vak wegstrepen van de lijst. Dat vond ik een heel fijn idee, mocht het dan toch nodig zijn, dan kon ik er gebruik van maken.”

,,We hebben bijna het hele schooljaar online les gehad. dat vond ik in het begin nog wel een grappig idee, omdat je zo op deze manier toch nog iedereen van de klas kon blijven zien en spreken. Maar na een tijdje, ondertussen duurde het al een paar maanden, werd ik de online lessen behoorlijk zat. Gelukkig kon ik na een paar maanden weer fysieke les krijgen school. Dat was ook wel nodig, want het duurde nog maar twee maanden tot het examen.”

Hoewel Mees het pittig vond, zette hij toch door. Trots: ,,Op 10 juni kreeg ik de uitslag van mijn havo-examen. Dat ik was geslaagd!”

Wie ook een leuk verhaal heeft (of minder leuk) over zijn of haar examen in coronatijd kan deze (met foto) mailen naar bunniksnieuws@bdu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie