Afbeelding
Anne Frankschool

Groep 7 Anne Frankschool maakt Blije Bij Bommen

1 juni 2021 om 13:00 Onderwijs

BUNNIK Alle basisscholen in de gemeente Bunnik hebben in april van stichting Buitenmakelaar voor elke groep een krasposter ontvangen met leuke buitenactiviteiten voor de hele groep. Stichting Buitenmakelaar is de stichting achter het 50-dingenboek dat alle kinderen in de gemeente Bunnik in groep 3 ontvangen. Zij willen hiermee kinderen meer buiten laten spelen en de natuur laten ontdekken. Dit is ook het doel van de krasposter. 

VERRASSING Aan de krasposter zat een leuke winactie gekoppeld: door het opsturen van een verslagje en foto’s over een activiteit van de poster kon een groep een verrassing winnen. De winnende inzending was van groep 7 van de Anne Frankschool in Bunnik. Zij hadden lieveheersbeestjes gemaakt van modder en naar kleine beestjes gezocht.

BLOEMBOMMEN Als verrassing mochten zij vrijdag Blije Bij Bommen maken. ,,De kinderen gingen heel enthousiast aan de slag, het was gelukkig ook eindelijk mooi weer”, vertelt Edine Oosterhof, leerkracht van de Anne Frankschool. ,,Eerst werd een mengsel gemaakt van klei, compost en zaadjes, vervolgens werden hier mooie bolletjes van gemaakt. Deze ‘bloembommen’ zijn vervolgens in de berm gegooid, zodat hier in de zomer mooie bloemen uitgroeien. Dit ziet er niet alleen vrolijk uit, maar deze bloemen zijn ook aantrekkelijk voor bijen. Deze komen steeds minder voor in Nederland, maar zijn ontzettend nuttig onder andere door het stuifmeel dat ze verplaatsen. Als u deze zomer dus ergens bloemen ziet verschijnen, weet u waar ze vandaan komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie