Afbeelding
Refurbished elektronica

Op zoek naar elektronica nu de versoepelingen gestaag doorgezet worden? Refurbished kan de oplossing bieden!

25 mei 2021 om 07:27 Partnercontent

Besparen kun je met refurbished!

De maatregelen worden langzaam maar zeker versoepeld en dat betekent niet alleen dat studenten weer langzaam naar school mogen, maar ook dat kantoren weer zullen openen. Vele van ons hadden nog wel een oude computer of laptop staan die voor deze periode konden gebruiken. Maar voor het kantoor en zeker voor school zul je een nieuwe laptop of MacBook nodig hebben om zo goed mogelijk je vakken te kunnen volgen. Een MacBook kost al gauw veel geld, maar tegenwoordig kun je gemakkelijk besparen op de aanschaf van een MacBook door te kiezen voor een refurbished MacBook.

Refurbished: wat is dat?

Refurbished producten zijn gebruikte producten die volledig gereviseerd zijn. Dit zijn dus producten die al een vorige eigenaar gehad hebben, retour zijn gestuurd, maar het kan ook gaan om lease of showmodellen. Het gaat vaak om elektronica zoals iPhone, iPads, MacBook en verschillende Samsungtelefoons. Maar de markt begint steeds groter te worden en zo kun je ook al refurbished wasmachines kopen en onze verwachting is dat het refurbished assortiment alleen maar groter zal worden in de komende jaren.

Bij de aankoop van een refurbished product draag je ook bij aan een duurzame samenleving. Als je bijvoorbeeld zou kiezen om een MacBook Pro refurbished te kopen dan zorg jij ervoor dat de vraag naar nieuwe MacBook afneemt en over tijd zal dit ervoor zorgen dat Apple minder MacBook zal maken. Dit bespaart flink in duurzame grondstoffen en CO2 dat gebruikt en geproduceerd tijdens het maken van een MacBook.

Goedkoper dan nieuw

Het grootste voordeel van een refurbished product is dat je al snel honderden euro’s kunt besparen terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je inlevert op de kwaliteit van het product. Als je op zoek bent naar een wat nieuwe MacBook, zoals de MacBook Pro uit 2018 dan betaal hier je € 1.999 voor terwijl je bij een refurbished MacBook Pro al gauw kijkt naar een prijs van € 1.319. Die € 600 euro die je bespaart kun je weer voor veel verschillende dingen gebruiken en dat maakt het besparen met een refurbished product zo leuk. Je houdt geld over, bent verzekerd van kwaliteit en draagt ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Gecontroleerd door professionals

Wanneer je een refurbished product koopt wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je een goede aankoop doet. Een product wordt gelukkig niet zomaar refurbished en daar gaat een heel proces aan vooraf. Zo wordt het product bij aankomst uitvoerig gecontroleerd door experts. Hierbij kun je denken aan een controle van onderdelen zoals de batterij, de camera of het touch scherm. Wanneer er uit deze controle naar voren komt dat een onderdeel defect is, dan wordt deze gerepareerd of in sommige gevallen zelfs compleet vervangen. Vervolgens wordt de controle nogmaals uitgevoerd om te kijken of de onderdelen juist vervangen zijn. Als laatste onderdeel wordt het refurbished product schoongemaakt en voorzien van de nieuwe updates.

Keuze uit verschillende condities

Omdat het kan gaan om producten die al een vorige eigenaar gehad hebben werkt de refurbished markt met verschillende condities. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een MacBook die eruit ziet als nieuw, een MacBook met lichte gebruikssporen of een MacBook die zichtbaar gebruikt is. Afhankelijk van de conditie die jij kiest betaal je ook minder. Je hoeft natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen als jij bewust kiest voor een refurbished MacBook die voorzien is van lichte of duidelijke gebruikssporen. Los van de conditie zal het product altijd door experts gecontroleerd worden en zal dus geen interne mankementen bevatten.

Profiteer van lange garantietermijnen 

Een belangrijk voordeel bij het kopen van ieder product is natuurlijk de garantietermijn. Als je voor een refurbished MacBook gaat via refurbished.nl dan krijg je standaard 3 jaar garantie en dat is op het hele assortiment! Dit is bijzonder als je je bedenkt dat je bij Apple maar 1 jaar garantie krijgt. Bij vele andere refurbished partijen krijg je ook maar 2 jaar garantie. Wij geloven in de kracht van refurbished en staan op deze manier volledig achter onze dienst en product.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie