De cover van het boek: Met Brem en Snuit de duinen in.
De cover van het boek: Met Brem en Snuit de duinen in. boekcover getekend door Ina Klomp-Meijer.

Nieuw kinderboek in de serie Brem en Snuit van Odijkse auteur Elly-Ann van Luxemburg

23 mei 2021 om 16:00 Mensen Deel je nieuws

ODIJK Er is een nieuw boek verschenen in de reeks Brem en Snuit: ‘Met Brem en Snuit de duinen in’. In zestien korte verhalen ontdekken de jonge vos Snuit en zijn konijnenvriendje Brem de natuur van bos, zee en duinen. In augustus 2019 verscheen het eerste boek van de Odijkse kinderboekenschrijfster, ook met illustraties van Ina Klomp-Meijer.

Elly-Ann van Luxemburg is van oorsprong bioloog, maar heeft jarenlang op de basisschool gewerkt. In de verhalen over het konijntje Brem en zijn vossenvriendje Snuit weet ze kinderen te boeien met leuke natuurweetjes. De toon van de boeken is uitermate geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Kinderen aan wie voorgelezen is vragen steeds om een nieuw verhaaltje en de auteur werd zelfs benaderd: “..of er niet nog een boek met verhalen van Brem en Snuit kon komen”.

TWEEDE DEEL En nu is het tweede deel van de reeks verschenen. In het eerste boek uit de reeks (met vijftien verhalen) bevrijdde vos Brem het konijn Snuit van een stekelige doorn in zijn poot. Sindsdien waren ze vrienden. In deze verhalen ontdekken Brem en Snuit nog veel meer in de natuur. Ze komen te weten over halsbandparkieten, winterslaap, de dood en dat er dieren zijn die van poep houden. Naast de ontdekkingen helpen ze dieren een pootje als het nodig is en maken ze nieuwe vriendjes.

Informatie:
Titel: Met Brem en Snuit de duinen in
Auteur: Elly-Ann van Luxemburg
Illustraties: Ina Klomp-Meijer
Uitgever: Levendig Uitgever
Hardcover, 96 p.
Prijs: € 17,50


Het boek is te koop of te bestellen bij de locale boekhandel of via de uitgever, die het zonder verzendkosten toestuurt..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie