De eerste vlaggetjes zijn binnen.
De eerste vlaggetjes zijn binnen. Witte Kerkje

Vlaggen van verbinding in Odijk

18 mei 2021 om 11:00 Religie

ODIJK De eerste vlaggetjes zijn op Hemelvaartsdag opgehangen aan een speciale waslijn bij het Witte Kerkje in Odijk. De lijn is gespannen rondom de kerk: over het pad en tussen de bomen door.

,,In tien dagen hopen we, van hemelvaart tot Pinksteren, deze waslijn te vullen met stoffen vlaggetjes. De vlaggetjes, 22c breed, 27cm diep, zijn bedoeld als hoopvol en zichtbaar teken van mensen die zich, op weg naar Pinksteren, met elkaar willen verbinden, hoe verschillend we ook zijn. Op pinkstermorgen hopen we een waslijn vol te hebben met wapperende vlaggetjes. De vlaggenlijn hangt er daarna nog een week en vervolgens wordt er een duurzame vlaggenlijn van gemaakt die we bij iedere gelegenheid weer tevoorschijn kunnen halen”, laat Ds. Bertie Boersma van de kerk weten.

Iedereen kan zijn eigen thuis geknipte vlaggetje komen ophangen: bij de ingang van de Meenthoek liggen knijpers en een stift om eventueel nog een mooie spreuk op te schrijven. Iedereen kan meedoen. ,,Want Pinksteren is het feest van verbinding; dat willen vieren!”

Ook als een nieuwe start, een feestelijk markeringspunt na een lange, moeizame, voor sommige mensen eenzame winter met corona.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie