Fort bij Rijnauwen
Fort bij Rijnauwen Hans Nap

Parkeren blijft zwak punt in de plannen van Staatsbosbeheer voor toekomst van Fort bij Rijnauwen

15 mei 2021 om 08:00 Natuur en milieu

BUNNIK Fort bij Rijnauwen moet meer geld opleveren, om zijn eigen onderhoud te betalen. Daarom heeft Staatsbosbeheer verbouwplannen gemaakt om meer vergaderingen mogelijk te maken. Drie vergaderruimten voor 25 mensen per ruimte en een Zomerkamer voor 100 mensen bieden mogelijkheden. De grote vraag blijft: waar gaan de bezoekers parkeren? 

Om enerzijds inkomsten te genereren en anderzijds de bijzondere flora en fauna niet te storen, heeft Staatsbosbeheer een nieuw plan gemaakt, waar subsidie voor is van de provincie. Zo komen er meer rondleidingen voor gezinnen met kinderen. Ook zet Staatsbosbeheer in op vergaderen. Het Kruithuis werd al geschikt gemaakt voor vergaderingen, maar nu wil Staatsbosbeheer ook drie ruimtes in Flankbatterij 4 geschikt maken voor vergaderingen door het hele jaar voor maximaal 25 mensen. Een vierde ruimte wordt ingericht voor een vleermuisexpositie.

Voor vergaderingen en bijeenkomsten wil Staatsbosbeheer ook een gebouw realiseren dat er alleen in het seizoen, van april tot oktober, zal staan. Elk jaar moet dit gebouw, Staatsbosbeheer spreekt over een ‘Zomerkamer’ of ‘pop-up voorziening’, afgebroken worden. Dit gebouw zal dertig keer per jaar gebruikt worden, voor maximaal 100 deelnemers. De afmetingen zijn 12 bij 16 meter.

Staatsbosbeheer heeft nog geen hele duidelijke plannen over het parkeren, zo vertelde de woordvoerder eerder aan Bunniks Nieuws

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie