Afbeelding
Bunniks Mooiste

De honderd vrijwilligers van Bunniks Mooiste

8 mei 2021 om 10:00 Maatschappelijk


BUNNIK Nieuwe dorpsgenoten denken bij het horen van Bunniks Mooiste misschien aan een schoonheidswedstrijd. Nou nee, Bunniks Mooiste is de mooiste hardloopwedstrijd van het dorp. Elke eerste zaterdag van september lopen ongeveer 300 kinderen en 700 volwassenen mee. Om alles in goede banen te leiden zijn er ongeveer 100 vrijwilligers actief.

De organisatie ging op zoek wat hen drijft om te helpen. Daen van Dijk (student) deelde samen met zijn vrienden water en appels uit aan de lopers: ,,Het is heel leuk om iets te doen waar je gelijk ziet dat er energie uitkomt!”, vertelt hij. Katherina Casse (directeur Samen voor Zeist) vult aan: ,,Ik heb in het bestuur van Bunniks Mooiste gezeten. Je leert Bunnik en de inwoners beter kennen en het is gewoon heel gaaf om dit samen op poten te zetten. Je ziet op de dag zelf voor wie je aan het ‘werk’ bent en hoe je het de lopers zo makkelijk mogelijk maakt.”

BINDING Judith Spelberg (leerkracht basisschool): ,,Ik heb meerdere malen mee geholpen. Vooral de inschrijvingen vond ik persoonlijk leuk omdat je een praatje maakt met de lopers. Door dit evenement krijg je binding met het dorp en leer je nieuwe mensen kennen.” Eva van der Werf (microbiologisch analist) heeft al drie keer geholpen. Haar moeder heeft Bunniks Mooiste jarenlang mede georganiseerd. ,,Het is leuk om te helpen met het uitdelen van de startnummers. Met weinig moeite maak je veel mensen blij. En het is fantastisch om te zien hoe bloedfanatiek de kinderen zijn.” 

VEILIG De grootste verantwoordelijkheid hebben de verkeersvrijwilligers. Zij zorgen dat de route veilig is voor de lopers. Roel Eijgenraam (gepassioneerd imker) stond eens bij Rhijnauwen: ,,Als verkeersregelaar ben je een essentiële schakel in de loop. Zeker als je ziet dat sommige lopers een waas voor hun ogen krijgen en niets zien van hun omgeving. Ik herken dat wel, want heb in het verleden ook meerdere keren fanatiek Bunniks Mooiste gelopen.”

AANMELDEN ,,We hopen dat Bunniks Mooiste dit jaar door kan gaan. Lijkt het jou leuk om mee te helpen met dit sportieve evenement? Meld je dan aan via de website www.bunniksmooiste.nl of mail naar vrijwilligers@loopgroepbunnik.nl We zien je graag als vrijwilliger of loper”, aldus de oproep van de organisatie Bunniks Mooiste.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie