Afbeelding
Robert Jan Kramer

Vrijwilliger in Beeld: Hedda van der Kwast put energie uit vrijwilligerswerk

12 mei 2021 om 08:00 Maatschappelijk

BUNNIK Hedda Van der Kwast (48) is vrijwilliger bij onder andere de Technische Commissie van Hockeyclub Kromme Rijn (HCKR). Ondanks corona heeft Hedda op en naast het hockeyveld genoeg te doen. ,,Ik heb het nu zelfs eigenlijk drukker.”

Al sinds acht jaar is Hedda vrijwilliger bij de HCKR. ,,Mijn jongste dochter wilde acht jaar geleden beginnen met hockeyen. Toen werd mij de vraag gesteld wat ik eventueel kon betekenen voor de club. Ik vulde in dat ik hockeytrainingen kon geven”, licht Hedda toe. ,,Binnen de kortste keren gaf ik mijn eigen dochter hockeyles, en meldde ik me ook aan voor de technische commissie”, vertelt Hedda met een lach. Ondertussen is ze ook lijncoördinator, wedstrijdsecretaris en trainingscoördinator. ,,Eigenlijk ben ik een soort wandelende vraagbaak.”

ALTERNATIEVE PROGRAMMA’S ,,Door corona moeten we kijken naar andere manieren om alsnog hockey te kunnen geven. Deze winter zijn we druk geweest met het in elkaar zetten van een alternatief programma voor de jeugdhockeyers”, legt Hedda uit. Zaalhockey en competitiewedstrijden konden de afgelopen tijd niet doorgaan. Om toch bezig te kunnen blijven, zijn er onderlinge wedstrijdjes georganiseerd binnen de club. ,,Het is best een klus, want je wil niet dat steeds dezelfde teams tegen elkaar moeten spelen. Eigenlijk heb ik het nu drukker dan vóór corona, want we moeten steeds kijken naar alternatieven”, legt Hedda uit. Zo hebben ze bijvoorbeeld een keer de B1 tegen de B2 laten spelen. Iets wat normaalgesproken niet zou gebeuren volgens Hedda, ,,maar omdat de meiden van beide teams elkaar deels kenden, vonden ze het leuk om dit ook eens te proberen. Zo blijft het toch afwisselend.”

TIJDROVEND
Naast dat Hedda vrijwilligerswerk doet bij de hockeyclub, is ze ook vrijwilliger bij de turnclub en is ze vier dagen per week op de school van haar kinderen te vinden voor de tussenschoolse opvang. ,,Alles is best tijdrovend. Alleen voor het vrijwilligerswerk op de hockeyclub ben ik al zo’n tien uur per week kwijt.” Wel zorgt Hedda ervoor dat het niet teveel voor haar wordt. ,,Ik heb in de laatste jaren ook geleerd soms ‘nee’ te zeggen en dat is belangrijk. Dan blijft het werk leuk.”

ENERGIE Ondanks dat Hedda veel tijd kwijt is aan het vrijwilligerswerk, haalt ze er ook ontzettend veel energie uit. ,,Ik kan er heel veel voldoening uithalen als anderen met een blij gezicht rondlopen op de hockeyvelden. Daar krijg ik zelf dan weer energie van.”

Ben of ken jij een vrijwilliger met een mooi verhaal? Laat het weten via bunniksnieuws@bdu.nl

Ben je zelf op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Bunnik? Kijk voor de vrijwilligersvacaturebank op krachtigkrommerijn.nl of kijk op bunniksamen.nl bij Vraag & aanbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie