Jeroen Kassing van Huski Reizen heeft veel mensen moeten laten gaan.
Jeroen Kassing van Huski Reizen heeft veel mensen moeten laten gaan. Agnes Corbeij

Hoe is het nu met... Huski Reizen: ‘De grootste klappen gaan nog vallen’

21 april 2021 om 08:00 Zakelijk

ODIJK/HOUTEN De reisbranche heeft heel wat te verduren het afgelopen jaar en ook in de komende tijd worden harde klappen verwacht. In onze regio voelen onder meer Huski Reizen en Kassing Tours dit. Jeroen Kassing uit Bunnik is eigenaar van Huski en mede aandeelhouder van Kassing tours.

In 2000 is Jeroen gestart met het touringcarbedrijf Kassing Tours welke toen ook al ging rijden voor reisorganisatie Huski Reizen. Huski verzorgt active reizen voor middelbare scholen, zoals wintersport, outdoorkampen, zeilen, beachcamps en stedentrips.  

Hans Veenbrink werkt al vanaf 2002 voor Kassing tours en is sinds 2005 directeur van het touringcar bedrijf. Hij vertelde in het begin van de coronacrisis hoe het busbedrijf geraakt werd. Jeroen heeft in 2006 Huski Reizen overnomen. De eigenaar van Huski (de heer Hulsbosch) zei: “Jij kan plannen, dus jij kan ook Huski overnemen”. Huski gaat voor wintersport naar Oostenrijk en heeft drie eigen locaties in België voor buitensport. Ze kunnen daar klimmen, abseilen, kanovaren, speleo en survival skills. Wij ontzorgen de scholen volledig. Begeleiding, materialen, kampen, vervoer, alles wordt door ons geregeld. Voor veel kinderen is het een unieke ervaring die ze nog nooit hebben meegemaakt.”  

TOPJAAR Huski heeft een flinke klap gekregen. Jeroen: ,,We hadden een topjaar voor de boeg. We hadden skireizen ingepland voor 9000 deelnemers en het aantal deelnemers voor de buitensportvakanties was de afgelopen jaren gestegen van nog geen 900 (2006) naar 25.000 (2019). We konden een omzetstijging van twintig procent verwachten”.

Alle reizen werden gecanceld, door de gevolgen van de uitbraak van corona. Bij Huski werkten 28 mensen met een vast contract of een jaarcontract. Nu zijn dat er nog 4. ,,Ik heb heel wat mensen moeten ontslaan of naar een andere baan geholpen. Dat was vreselijk. Ik heb heel wat traantjes gelaten.”

DRAMA Financieel is het een drama. De meeste scholen nemen gelukkig genoegen met een voucher. ,,Al dat geld dat wij wel in de voorbereiding van reizen hebben gestoken, zijn we ook kwijt.” Alleen dit gaat al een bedrag van een half miljoen te boven, welke we uit onze buffer kwijt zijn. Dit omdat leverancier niet gehouden zijn aan vouchers of terugbetalingen.

Maar stil heeft hij niet gezeten. Jeroen heeft nog een bedrijf, dat prima draait, WeTennis, met een webshop en tennisschool. Ook is hij de verkoop van enkelbraces (EXO-L) begonnen, die veel in de topsport gebruikt worden ter voorkoming van blessures. Dit is een product welke ontwikkeld is door de TU Delft. De verspreiding hiervan gaat nu de wereld over. 

“We gaan gewoon door. Het is onze eer te na om te stoppen”. Voor komend seizoen hebben veel scholen alweer offertes aangevraagd. Hiermee is hij de klap nog lang niet te boven. ,,We zullen vijf jaar nodig hebben om hier boven op te komen. Maar ons gaat het lukken. Wij hebben nog de kans om er bovenop te komen. Sommige collega’s helaas niet. Het positieve van deze tijd is, dat meer bedrijven en mensen voor elkaar klaar staan om elkaar te helpen. Daar moeten we vooral met elkaar van genieten en als het straks weer kan leuke dingen doen. Deze tijd geeft ons ook iets positiefs”, aldus Jeroen Kassing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie