Weesfietsen op het station hebben een groen label gekregen
Weesfietsen op het station hebben een groen label gekregen Agnes Corbeij

Stallingen staan vol met weesfietsen

16 april 2021 om 12:49 Verkeer en vervoer

BUNNIK Tientallen, zo niet honderden parkeerplekken voor fietsen bij station Bunnik worden bezet gehouden door achtergelaten fietsen, ook wel ‘weesfietsen’ genoemd. Daarom is de gemeente Bunnik een actie begonnen om ze weg te halen. Alle fietsen die langer dan drie weken op dezelfde plek staan, kregen vorige week een label, waarop staat dat de fiets over drie dagen weggehaald gaat worden. 

Een woordvoerder van de gemeente: ,,We kregen veel meldingen binnen van onze inwoners, die hierover zowel bij de gemeente als bij de NS hebben geklaagd. Door de grote hoeveelheid weesfietsen kunnen mensen hun fiets niet kwijt en we willen dus zorgen dat er plek is.” 

Naast de actie met de labels werden een jaar geleden grote gele borden geplaatst bij het station en ook bij de bushalte in Odijk, om de regels uit de APV kenbaar te maken. Dit was blijkbaar niet genoeg. De gemeente is van plan de labelactie regelmatig te herhalen, zodat er ook plek blijft. Ook wordt de fietsenstalling op het station uitgebreid. Dat gebeurde eerder ook al. De afgelopen jaren werd er geld uitgetrokken om het fietsverkeer tussen Bunnik en het Science Park te bevorderen. 

De weesfietsen worden naar de gemeentewerf afgevoerd door RMN. De eigenaar kan de fiets daar nog 13 weken ophalen. Daarna worden de fietsen afgevoerd. 

Weesfietsen op het station hebben een groen label gekregen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie