Afbeelding
BunnikSamen

Bunniksamen.nl opvolger van gemeentegids

14 april 2021 om 15:00 Maatschappelijk

BUNNIK bunniksamen.nl is hard op weg een online opvolger van de vroegere gemeentegids te worden. Alle verenigingen en andere organisaties in de gemeente, op het gebied van cultuur, sport en welzijn waren daarin te vinden. Plus de scholen en de opvang, de lokale middenstand en andere in Bunnik gevestigde ondernemers. Ook alle gemeentelijke diensten stonden er natuurlijk in, maar daar heeft de gemeente nu een eigen vernieuwde en handzame website voor.

door Hetty de Knijf

BunnikSamen is nog niet zover als het boekje van toen, maar hoe meer organisaties zich aanmelden, hoe meer de inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven de weg naar het platform zullen vinden. Wie iets in ’t Groentje heeft gelezen over het cursusaanbod in de gemeente, advies bij opvoeding of activiteiten voor jongeren of juist ouderen, maar de naam van de website niet meer weet: op bunniksamen.nl staan ze allemaal bij elkaar.

CONTACT Het platform is er niet alleen om te zien welke mogelijkheden er zijn om te gaan sporten, dansen, acteren, schrijven, of de natuur beschermen. En welke organisaties op velerlei gebied hulp bieden. Maar ook om contact met elkaar te maken. Inwoners kunnen zoveel voor elkaar betekenen, als ze het maar van elkaar weten. Vraag en Aanbod is er voor eenvoudige diensten of voor gratis of lokale producten. Daar zijn bovendien veel vrijwilligersvacatures en maatjesverzoeken te vinden (even doorklikken op Vacaturebank Krachtig Krommerijn). Via Berichten en Projecten kunnen burgerinitiatieven en acties deelnemers werven en op die manier een vliegende start maken.

MEEDOEN Aanmelden op de website www.bunniksamen.nl is heel makkelijk gemaakt, zodat iedereen kan meedoen. Wie eenmaal een account heeft kan er voortaan zijn of haar ei kwijt, zolang het maar te maken heeft met het maken van verbinding - in ruime zin - binnen Bunnik. BunnikSamen is opgezet door Bunnik Beweegt, Idea bibliotheek, Centrum voor Elkaar van de gemeente, Jongerenwerk De Schoudermantel, Het Cultuurplatform, de eerstelijnszorg OWZ en Krachtig Krommerijn.

ACTIVITEITEN Er kan weinig in coronatijd, maar voor kinderen en jongeren blijven Bunnik Beweegt en Jongerenwerk De Schoudermantel onvermoeibaar activiteiten organiseren. Op de activiteitenkalender van bunniksamen.nl is allerlei leuks te vinden. Ook voor online gymnastiek voor ouderen kan men zich daar nu overigens aanmelden.

Bezoek bunniksamen.nl en, helemaal mooi, doe mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie