Burgemeester Gilbert Isabella en directeur Joost Wijnhoud onthulden de nieuwe naam.
Burgemeester Gilbert Isabella en directeur Joost Wijnhoud onthulden de nieuwe naam. EpilepsieNL

EpilepsieNL: een nieuwe naam in Houten.

26 maart 2021 om 18:00 Mensen

HOUTEN Burgemeester van Houten, Gilbert Isabella heeft vrijdag EpilepsieNL onthuld. Dit is de nieuwe naam voor de landelijke community voor iedereen die betrokken is bij epilepsie. Hij was onder de indruk van de vele verschijningsvormen van een van werelds oudste bekende aandoeningen en de impact die dat vandaag nog steeds heeft op mensen en hun omgeving.

EpilepsieNL is dan ook nodig om veel meer aandacht te generen voor deze aandoening en alle gevolgen. Dat EpilepsieNL een sterke ambassadeur heeft in de persoon van Miljuschka Witzenhausen, zal de organisatie alleen maar prominenter neerzetten als bekende organisatie uit Houten.

Het gelanceerde EpilepsieNL is een krachtenbundeling van het Koninklijk Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland. Directeur Joost Wijnhoud: ,,We willen mensen informeren, (online) ontmoetingen organiseren en met elkaar veel geld werven voor toponderzoek!”

Eind 2020 gingen het oudste gezondheidsfonds van Nederland met de patiëntenorganisatie samen. 200.000 Nederlanders met de ziekte en meer dan een miljoen mensen die indirect geraakt worden. Directeur Joost Wijnhoud: ‘EpilepsieNL staat voor doorbraken. Meer impact, groter bereik, meer resultaat. Daar is geld voor nodig. Dit gaan we, samen met onze community, ophalen. En dat allemaal vanuit Houten.’

OPROEP EpilepsieNLroept iedereen in Nederland op die zich betrokken voelt bij epilepsie op, om zich aan te sluiten. ,,Het is vandaag Purple Day, de internationale epilepsiedag. De dag waarop we wereldwijd paars dragen, de kleur van epilepsie. Geen beter moment om je aan te sluiten!” Supporten kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het starten van een actie, donateur te worden of via social media.

EPILEPSIE VERSTOORT LEVENS De nieuwe pay off vertelt aan het grote publiek wat de mensen uit de community al weten: Epilepsie verstoort levens. Epilepsie is een verstoring in de hersenen. De impact die epilepsie op een leven heeft gaat veel verder dan alleen de aanval. Je weet namelijk nooit wanneer de volgende komt. Wijnhoud: ,,Dit heeft vergaande gevolgen voor de manier waarop je je leven leidt. Even naar de supermarkt? Even je kind van school ophalen? De altijd aanwezige kans op een aanval verstoort je leven.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie