V.l.n.r.: Zorgmedewerker Mark, mevrouw Helms, zorgmedewerker Marjan, mevrouw van der Geer en burgmeester van Bennekom.
V.l.n.r.: Zorgmedewerker Mark, mevrouw Helms, zorgmedewerker Marjan, mevrouw van der Geer en burgmeester van Bennekom. QuaRijn

Burgemeester van Bennekom

24 maart 2021 om 13:52 Lokaal Deel je nieuws

Burgemeester van Bennekom heeft op woensdag 24 maart een bezoek gebracht aan De Weijer in Bunnik. De burgemeester kwam speciaal langs tijdens de Ontdek de Zorg Week. Deze week is bedoeld om te laten zien hoe waardevol het werk in de ouderenzorg is. En hoe hard deze collega’s nodig zijn. Zeker nu. Op afstand kon de burgemeester zien hoe mooi De Weijer is geworden en hoe het gebouw volledig is ingericht voor het kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Mevrouw Helms vertelt dat ze met veel plezier in De Weijer woont en dat het erg gezellig is met elkaar.

De bewoners en zorgmedewerkers waren blij met de taart van de burgemeester. En zij hopen dat meer mensen kiezen voor dit bijzondere werk in de ouderenzorg. De knalroze Talent Tuktuk is dan ook bedoeld om meer enthousiaste zorgtoppers aan te trekken bij QuaRijn in de regio. Burgemeester van Bennekom wilde dan ook even voelen hoe het is om achter het stuur van de tuktuk plaats te nemen. 

Zorgmedewerker Marjan geeft aan dat het een fijne plek is om te werken met leuke bewoners: “Ik kom uit de thuiszorg en hier werk ik meer met collega’s. Dat vind ik fijn. De mensen krijgen de hele dag door hulp.” Zorgmedewerker Mark vult aan: “We zetten samen een afdeling op en een nieuw team. Dat is leuk. Je leert elkaar echt kennen en zo vorm je een hecht team.” Teammanager Ilma Schuurman vertelt hoe belangrijk dit is: “Als je als team goed voor elkaar kunt zorgen, kun je ook beter voor de bewoners zorgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie