Peter Goes (links) en Wil Muts van Stichting Sporthuis Bunnik zorgen voor het onderhoud aan sporthallen en -velden in de gemeente Bunnik.
Peter Goes (links) en Wil Muts van Stichting Sporthuis Bunnik zorgen voor het onderhoud aan sporthallen en -velden in de gemeente Bunnik. Agnes Corbeij

Zalen en velden zijn klaar voor de aftrap

19 maart 2021 om 15:00 Corona

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Stichting Sporthuis Bunnik schuift al een jaar lang met de planning van onderhoud aan sporthallen en -velden. Steeds in de hoop dat er weer meer gesport kan gaan worden. Het Sporthuis doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zodra het weer kan, alles in topconditie is. 

door Agnes Corbeij

Wil Muts en Peter Goes zijn bij het Sporthuis Bunnik verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden en de sporthallen. Wil: ,,In maart vorig jaar hebben we meteen onze planning voor onderhoud omgegooid. We hoopten toen natuurlijk dat we in de zomer wel weer konden gaan sporten op de velden, dus hebben we het onderhoud van de velden naar voren gehaald. Normaal gesproken doen we dat in de zomervakantie, zodat de sporters er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.”

ONDERHOUD De competities werden niet opgestart, dus de velden ook niet intensief bespeeld. Dat betekent echter niet dat het onderhoud ook stil ligt. Peter Goes is jarenlang greenkeeper geweest op een golfbaan en heeft verstand van gras. ,,Als er niet gelopen wordt op een voetbalveld heb je er eigenlijk meer werk aan. Het moet bijvoorbeeld vaker belucht worden.” Het onderhoud is daarom gewoon door gegaan al die maanden. 

Ook in de sporthallen is veel gebeurd. Wil: ,,De dames die normaal achter de bar werken, hebben bijvoorbeeld kit verwijderd uit de kleedkamers van de Lindenhof. Dat is allemaal vernieuwd. Uiteraard zijn alle materialen weer gekeurd en er zijn ook nieuwe baskets opgehangen en een nieuw klimrek geplaatst in Bunnik. Dat werk kon nu allemaal rustig gedaan worden, omdat de zalen toch niet gebruikt werden.”   

PLANNING Net als vorig jaar, werd ook dit jaar het zomeronderhoud van de sportvelden naar voren gehaald. Wil: ,,De KNVB heeft nog geen planning, maar zodra de sporters los kunnen, willen wij natuurlijk dat er gespeeld kan worden.” Dat zal niet bij alle velden lukken. Peter: ,,Sommige onderhoudswerkzaamheden, zoals extra inzaaien, hebben een hersteltijd van twaalf weken.” Toch wordt erop gemikt dat de meeste velden bespeelbaar zijn zodra het weer mag. Wil: ,,Als het eenmaal kan, zijn alle velden nodig.”

De vele verenigingen in de dorpen hebben het financieel moeilijk. Wil: ,,De vergoedingen van het Rijk zijn net voldoende om het hoofd boven water te houden. Er zijn nog geen verenigingen omgevallen, voor zover wij weten, maar ze hebben het zeker moeilijk.” De verenigingen helpen elkaar ook. Vorig jaar was de volleybalvereniging bijvoorbeeld welkom op de velden van SV Odijk, omdat er alleen buiten gesport mocht worden. Dat soort oplossingen zullen ook dit voorjaar opgezocht worden. Wil: ,,Als er suggesties, behoeften of vragen zijn waarbij wij kunnen helpen, doen we dat graag.” 

RUIMTE Peter en Wil hopen dat er snel meer gesport kan worden. ,,We hopen echt dat er rond of na de meivakantie weer gesport kan worden. Wij zijn klaar om iedereen ruimte te geven om te sporten en te genieten van de derde helft.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie