Witte Kerkje Odijk
Witte Kerkje Odijk Frank Magdelyns

Digitale lezing Witte Kerkje Odijk

13 maart 2021 om 19:45 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 8 april 2021 organiseert de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een digitale lezing over de geschiedenis van het Witte Kerkje van Odijk. De lezing wordt gegeven door Raymond Uppelschoten, medeauteur van het boek ‘Van kerk en dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk’. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Raymond heeft samen met Wil van der Plas afgelopen december het boek ‘Van kerk en dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk’ uitgebracht. Beide auteurs hebben uitgebreid onderzoek gedaan en nieuwe feiten en wetenwaardigheden naar boven gehaald en gepubliceerd. Het markante Witte Kerkje is het restant van een oude kruiskerk die in 1818 na een hevige voorjaarsstorm grotendeels moest worden afgebroken. Alleen het koor bleef bewaard en is in 1820 weer als kerk in gebruik genomen. De kerk heeft een uitgebreide geschiedenis op het gebied van bouw en onderhoud, pastorie en diaconiehuizen. Er komt elektrisch licht en de kerk bouwt huizen in het dorp. Dankzij dominee Van Haaften komt er een viaduct in de nieuwe Rijksweg 12. Het verhaal gaat ook over mensen. Bijzondere inwoners komen voorbij met hun wel en wee. De kerk ontwikkelt mee met de grote groei van Odijk vanaf de jaren zestig. De lezing gaat dan ook niet alleen over het Witte Kerkje, maar over de geschiedenis van het hele dorp Odijk.

Datum: 8 april 2021
Tijd: 20.00 uur
Inloop/testen vanaf 19.30 uur

Wanneer u deel wilt nemen aan deze lezing hoeft u alleen te beschikken over een computer met geluid. Wij maken deze avond gebruik van Teams, maar u kunt de lezing gewoon bekijken in uw browser.

Aanmelden kan door in te schrijven via deze “link” van datumprikker: https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/pxxnamzmadvywaad

Klik op de link, kies voor “Afspraak bekijken”, klik het groene vinkje aan achter de datum en kies voor “Opslaan”. Daarna maakt u zichzelf bekend door uw naam en emailadres op te geven (een account aanmaken is niet nodig). Kies tot slot voor “Ga door”, waarna u per mail een bevestiging ontvangt.

We vinden het belangrijk dat er voldoende deelnemers zijn. De lezing gaat alleen door bij minimaal 30 personen. Het maximum aantal deelnemers is 300. Meld u dan ook tijdig aan! Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u per mail een “link”. Door te klikken op deze link maakt u verbinding en kunt u de bijeenkomst volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie