Lisa Bosch - van Ravenswaay tussen de boeken
Lisa Bosch - van Ravenswaay tussen de boeken Boekhandel van Ravenswaay

Van Ravenswaay gaat het redden

22 februari 2021 om 15:03 Corona

De lockdown heeft voor alle lokale ondernemers consequenties. Bunniks Nieuws vraagt zich af wat de maatregelen voor hen en hun bedrijf betekenen.

BUNNIK Boekhandel Van Ravenswaay in Bunnik is alweer zo’n tien weken zo goed als gesloten, maar toch blijven eigenaren Lisa en David positief en ook zeer actief. De Bunniker weet de winkel te waarderen, wat hartverwarmend is, aldus het echtpaar.

door Agnes Corbeij

Op maandag 14 december werd duidelijk dat de volgende dag alle winkels de deuren moesten sluiten. Dit werd een hele vreemde dag. Lisa Bosch - Van Ravenswaay: ,,Het leek wel alsof het einde der tijden naderde. Iedereen wilde nog snel boeken en cadeautjes kopen voor de kerst. Zo’n dag zullen we nooit meer meemaken.”

POST Daarna werd het stil in de winkel. In het begin was er verwarring over het postkantoor. Lisa: ,,Het was heel moeilijk uit te leggen aan de klanten dat ze wel een pakketje konden komen brengen, maar niet ook een boek, kaart of tijdschrift mee mochten nemen.”

Daarom besloten David en Lisa het postkantoor twee weken te sluiten en de winkel eens flink op te ruimen en schoon te maken. Na de kerstvakantie ging het postkantoor weer open, met aangepaste openingstijden. Lisa: ,,Daar wil ik nog wel excuses voor maken, het was niet altijd duidelijk wanneer het postkantoor open was en wanneer niet. Het is nu elke dag geopend van 12-18 uur.”

BESTELLEN Sinds de sluiting is mogelijk om online, telefonisch of per mail boeken te bestellen. Die werden wekenlang thuisbezorgd. Lisa: ,,Dat is heel bijzonder eigenlijk. We komen nu bij de klanten aan de deur. Nu weet ik waar mensen wonen, welke man bij welke vrouw hoort, zo hebben wij onze klanten weer iets beter leren kennen.”

Lisa en David zijn onder de indruk van het aantal bestellingen. Lisa: ,,Het is hartverwarmend om te merken dat mensen echt aan ons denken. Dat maakt dat wij door kunnen gaan!” Dat Bunnik begaan is met de boekhandel, was ook te merken aan de crowdfundingsactie die werd opgestart. Lisa: ,,Daar wisten wij helemaal niks vanaf. Het is ontzettend lief bedoeld en wij zijn dankbaar, maar het is niet nodig.”

ACTIE Toch leverde de actie een leuk bedrag op. ,,Het is zo fijn om te merken hoe belangrijk mensen onze winkel vinden. We hebben besloten om het geld te gebruiken voor lezingen en kindermiddagen, zodra dat weer kan. Dan levert het Bunnik weer iets extra’s op.”

Verder zijn ze druk bezig met de nieuwe website, die een betere zoekfunctie heeft. ,,Ook zijn we partner geworden van Libris/Blz, waardoor we met hun acties mee kunnen doen.” Inmiddels is de winkel ook open voor het afhalen van boeken aan de afhaalbalie, maar er wordt ook nog steeds bezorgd.

BALLONNEN Lisa en David blijven positief. ,,We hopen snel weer open te kunnen, met een mooie ballonnenboog voor de deur.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie