Pannenkoekendinsdag
Pannenkoekendinsdag Prive

Pannenkoekendinsdag

22 februari 2021 om 13:40 Maatschappelijk

ODIJK Vorige week trok er een zoete geur door Odijk en omstreken: het was Pannenkoekendinsdag, of Vette Dinsdag, of Pancake Tuesday! Zomaar wat benamingen van de dag vóór de sobere vastentijd. Het Witte Kerkje organiseerde Heel Odijk Bakt, Odijkers bakten pannenkoeken voor elkaar en voor de Schans, sociëteit voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Van oudsher vierde men deze avond nog even flink feest en moest de voorraadkast worden leeggemaakt, die vaak vol lag met meel, boter, eieren, melk en suiker. En wat kon je daar nu beter van maken dan pannenkoeken? Sommige deelnemers van de actie bakten pannenkoeken, anderen bestelden ze en aten ze op. 

Er werden heel wat pannenkoeken door het dorp vervoerd. En dat leverde prachtige ontmoetingen op. Zo had een mevrouw bedacht dat ze pannenkoeken wilde geven aan de buurman die haar stoepje schoon had geveegd in de sneeuw. Bij een ander adres zag een buurman dat er een stapel pannenkoeken werd gebracht, en riep hij uit: ‘dat wil ik ook!’ Er werd kennis gemaakt, uitgenodigd, envelopjes meegegeven… al met al: kleine moeite, groot plezier, apart en toch een beetje samen!

De actie leverde 317,50 euro op voor de Schans, een prachtig bedrag! De organisatoren bedanken alle eters, bakkers en schenkers.

Pannenkoekendinsdag
Pannenkoekendinsdag
Pannenkoekendinsdag
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie