Anne Ruth Webbink
Anne Ruth Webbink P21
column

Raadspraat: er is er 1 jarig…

23 februari 2021 om 03:45 Overig

Binnenkort is er een jubileum, maar niet 1 die we gaan vieren. Op 27 februari is het Coronavirus namelijk een jaar in Nederland. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er in totaal 1.038.156 mensen positief getest op het coronavirus. Gelukkig is er ook een andere telling gestart. Naar schatting hebben een miljoen mensen een eerste coronavaccinatie ontvangen, uiteraard ook bewoners uit onze gemeente.

Maar voor velen is de wereld al een lange tijd erg klein en daarom moeten we naar elkaar om blijven kijken. Het zorgt er ook voor dat dingen die we normaal vonden, weer extra gaan waarderen. Het prachtige groen in onze gemeente is daar een heel mooi voorbeeld van, iets waar P21 zich voortdurend voor inzet. En dan werden we vorige week opeens getrakteerd op een flink pak sneeuw. Niet voor iedereen een zegen, maar het bracht ook veel plezier met zich mee. De sneeuwpoppen vlogen als paddenstoelen uit de grond en er zijn zelfs iglo’s gebouwd (en dit was echt niet alleen maar kinderpret). Er werd ook een heel ander virus aangewakkerd, de schaatskoorts. Wie ze nog niet had, probeerde snel schaatsen aan te schaffen. Waar internetwinkels vaak niet tijdig konden leveren, ontstond een levendige ruilhandel in buurtapps en op marktplaats. Schaatsen rond het fort Rhijnauwen, of op 1 van de ijsbanen in de gemeente, het kon opeens. Ondanks de beperkingen van deze tijd, prachtig om te zien hoe bezoekers rekening met elkaar houden en we hier samen van kunnen genieten. Ik vermoed voor velen even het gevoel terug van samen er op uit en het verlangen naar het openen van onze winkels en voorzieningen en weer leven in de brouwerij.

Tot die tijd blijven we nog een beetje extra naar elkaar omkijken en hulp aanbieden, want aanbieden is vaak makkelijker dan vragen. En mocht u vanwege corona twijfelen of u gaat stemmen voor de 2e kamer verkiezingen op 17 maart? Weet dan dat er de mogelijkheid is uw stem eerder uit te brengen op 15 of 16 maart, of kunt stemmen via een volmacht. Want het kiezen van iemand die uw stem vertegenwoordigt, zowel landelijk als lokaal, is en blijft een voorrecht.

Anne Ruth Webbink, 

Raadslid P21

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie