Chris Andriessen met prins Jan van Beek
Chris Andriessen met prins Jan van Beek Rijnpinters

Rijnpinters-fan Chris (82) gestorven op de dag van de carnavalsmis

16 februari 2021 om 17:25 Mensen

ODIJK Chris Andriessen, inwoner van Odijk en al decennialang trouwe fan van carnavalsvereniging De Rijnpinters van Ojik, overleed afgelopen zondag op 82-jarige leeftijd. In de ochtend werd de carnavalsmis gehouden, in de middag werd de Rijnpintersvlag nog langsgebracht. In de avond blies hij zijn laatste adem uit. 

door Agnes Corbeij

Björn van Beek, voorzitter van de vereniging, kent Chris Andriessen al zo’n beetje zijn hele leven. ,,Ik liep als kleine jongen al bij de carnaval en ik weet niet beter dan dat Chris er ook bij is. Hij hoorde er gewoon bij.” Chris woonde bij Humanitas aan de Wilhelmus Peekhof, tot een aantal jaren geleden samen met zijn vrouw, tot zij overleed.  

LUST EN LEVEN Björn van Beek: ,,Drie weken geleden hebben we nog een bezoekje gebracht, we hoorden dat zijn gezondheid slecht was. We hebben een bakje koffie gedronken en hem nog een carnavalsonderscheiding gegeven. Het was goed om er even te zijn.” Carnaval was voor Chris meer dan een week feest. Het was zijn lust en zijn leven. Hij liep jaarlijks mee in de optocht, altijd verkleed als prins, met zijn eigen ontworpen onderscheiding. 

Chris was boekbinder geweest en bleef altijd zijn diensten aanbieden. Björn: ,,Toen we ons vierde elvium vierden hebben we de carnavalskranten per elvium ingebonden. Dat heeft Chris gedaan. Hij was een markant persoon en een slimme man. Hij had een speciaal plekje bij de Rijnpinters.” 

Hij was ook altijd aanwezig op de Plusavond, speciaal georganiseerd voor de senioren. Björn: ,,Hij werd altijd netjes opgehaald en weer thuisgebracht. Dat hoorde er gewoon bij.” Vorige week werd er nog stamppot rondgebracht door de vereniging, in plaats van het pluscarnaval. ,,Toen hoorden we al van zijn begeleider dat hij alleen nog maar vla at, dus we hoefden geen maaltijd langs te brengen, helaas.”

DE VLAG Afgelopen zondag werd de carnavalsmis gevierd. Ook werd door de vereniging de vlag van de Rijnpinters bij Chris bezorgd. Van Beek: ,,Of het allemaal toeval is of niet weten we natuurlijk niet. Maar zondagavond is hij overleden.” De vlag ligt inmiddels over de kist en zal mee het graf in gaan. Vrijdag wordt de begrafenis in kleine kring gehouden en daarna zal Chris bij zijn vrouw Mies op de algemene begraafplaats in het dorp begraven worden.

Chris Andriessen
Chris Andriessen tijdens Pluscarnaval
Chris Andriessen, geknuffeld door Piet Jongerius van de Leutkikkers.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie