In Odijk zijn plannen voor de bouw van een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP), zoals hier aan de Tolhuislaan in Bunnik
In Odijk zijn plannen voor de bouw van een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP), zoals hier aan de Tolhuislaan in Bunnik Hassan Touh

Extra geld voor activiteiten voor jongeren

8 februari 2021 om 11:43 Activiteiten

ODIJK De gemeente Bunnik heeft bij het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aanvraag ingediend voor 10.000 euro extra om activiteiten voor jongeren te kunnen organiseren. Deze subsidie is beschikbaar voor elke gemeente, met als doel jongeren een steuntje in de rug te geven. 

door Agnes Corbeij

Bij het ministerie zijn zorgen ontstaan over het fysieke en psychische welbevinden van de jongeren in Nederland. Daarom is dit geld beschikbaar gesteld. De gemeente geeft jongerenwerk De Schoudermantel gevraagd om te inventariseren of er in Bunnik projecten ingediend kunnen worden door organisaties uit de gemeente. Dit heeft ertoe geleid dat in ieder geval Boink Theater, Bunnik Beweegt en de Schoudermantel een aantal projecten hebben ingediend. Daarop heeft het college besloten de subsidie aan te vragen. 

Deze week gaat de gemeente de ingediende projecten beoordelen. De jongeren hebben onder meer plannen voor buitensportactiviteiten, een film die jongeren gaan maken over hoe ze Coronatijd beleven en een cursus songwriting. Ook zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe Jongeren Ontmoetings Plek bij de Schoudermantel achter het gemeentehuis. 

Wanneer de subsidie binnenkomt, is nog niet bekend. De uitvoering van de activiteiten wordt in elk geval afgestemd op de geldende maatregelen. Het maken van een film zal wellicht makkelijker zijn tijdens de lockdown, dan het bouwen van een JOP, die nog niet gebruikt mag worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie