Afbeelding
www.pixabay.com

Woningbouwplan Weerdenburg Werkhoven definitief goedgekeurd

3 februari 2021 om 12:21 Rechtbank

DEN HAAG/WERKHOVEN De bouw van 22 woningen in het plan Weerdenburg in Werkhoven mag definitief doorgaan. De Raad van State heeft vandaag als hoogste bestuursrechter goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan voor dit project. Het plan kan niet meer worden aangevochten.

door Adrie van der Wel

Een buurman maakte bezwaar tegen een deel van het bouwplan voor een complex met zes sociale huurwoningen. Dat komt te staan op de hoek van de Herenstraat en de Weerdenburgselaan. Volgens de buurman past dit complex niet in de omgeving die vooral uit lintbebouwing langs de Herenstraat bestaat. Hij vindt het te kolossaal worden.

NOODZAAK de Raad van State vindt dit geen groot probleem. Het complex mag volgens de Raad niet hoger worden dan de andere nieuwe woningen in dit project. En de lintbebouwing langs de Herenstraat blijft volgens de Raad intact. Verder weegt voor de Raad de noodzaak van de bouw van sociale huurwoningen ook zwaar.

De Raad verwerpt ook het bezwaar van de buurman dat dit complex op een andere plek gebouwd kan worden waar het minder detoneert. Volgens de Raad heeft hij geen alternatieve locatie voor het complex genoemd, zodat ook niet kan worden beoordeeld of een andere plek voor het complex beter is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie