De stichting Hart voor Vrouwen zet zich sinds begin 2014 in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen.
De stichting Hart voor Vrouwen zet zich sinds begin 2014 in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. Eigen foto

Valentijn bloemenactie en kunstlezing voor Hart Voor Vrouwen

1 februari 2021 om 00:52 Maatschappelijk

BUNNIK Quota Zeist kiest Stichting Hart voor Vrouwen als doel voor haar Corona proof fundraising activiteiten

In oktober 2019 organiseerde Quota Zeist een fundraising event voor Stichting Hart voor Vrouwen in de Broederkerk in Zeist met Angela Maas als keynote spreekster.

Stichting Hart voor Vrouwen maakt zich sterk voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de relatie van hart- en vaatziekten tot andere organen bij vrouwen. Er zijn duidelijke verschillen in de uiting van hartklachten tussen mannen en vrouwen, waardoor de aard en ernst van een hartaandoening bij vrouwen vaak niet onderkend wordt. Wereldwijd zijn hart- en vaatziekten dan ook de belangrijkste doodsoorzaak van vrouwen. Met verder onderzoek wordt gestreefd om vrouwelijke patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs op genezing met adequate behandeling

Serviceclub Quota Zeist kreeg in 2019 veel mensen op de been voor dit onderwerp en heeft mede daarom besloten om de fundraising activiteiten ter ondersteuning van Stichting Hart voor Vrouwen voort te zetten en in 2021 Corona proof sponsoracties te organiseren.

Deze eerste acties vinden plaats rond Valentijnsdag:

Valentijn bloemenactie in de week voorafgaand aan Valentijnsdag in samenwerking met enkele lokale en regionale bloemisten (geef met je hart). In Bunnik doet Bloemenboutique Nicole mee aan Het Slot 37 (info@bloemenboutiquenicole.nl/www.bloemenboutiquenicole.nl).

Valentijn kunstlezing op zondagmiddag 14 februari, aanvang 16.00 uur. Deze kunstlezing in de vorm van een Webinar verzorgd door Kunsthistorica Mirelle Nunes met als onderwerp ‘kunstenaarsparen’.

Kijk voor meer informatie over deze acties of aanmelding voor de webinar op www.quotazeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie