die kom je tegen op je wandeling
die kom je tegen op je wandeling gerard van duin

Dwarsdoorhethartpad genieten en pelgrimeren

11 januari 2021 om 15:23 Lokaal Deel je nieuws

Het dwars door het hartpad is een nieuwe loot verbonden aan de wandelpaden. Nu wandelen en pelgrimeren een van de meest beoefende sporten is, vooral lange afstandswandelingen en struinen door de natuur een uitermate gezonde bezigheid blijkt te zijn vooral in deze tijd en vooral voor actieve senioren blijkt er veel belangstelling te bestaan voor wandelingen met een thema.

Ons thema is de weg naar geluk, op basis van de levensfilosofie van filosoof Spinoza, 

Hoe volg je echter een goede route ?  Wandelen op de struinpaden blijkt ook een ingewikkelde bezigheid te zijn. Daarom hebben wij routeboekjes met wandelen op foto gemaakt. De fotoos geven de richting aan waarin je wandelt, op de begaande paden of juist niet en wordt er afgeweken van de begaande paden. 

Ruim zestig wandelaars gingen je voor en lieten zich coachen aan de hand van de wandelboekjes. Alle routes zijn allen of met zijn tween te lopen en volgen de mooiste paden dwars door midden nederland.

Voor avontuurlijke wandelaars hebben we het pad Duivelsberg Berg en Dal tot Nijmegen vastgelegd. De duivelsberg vergt een echte klimpartij berg op heuvel af berg en heuvel op.

Bij Amersfoort zijn we gestart met de Grebbelinie route die loopt van Amersfoort naar Rhenen.

Rond Utrecht hebben we routes Amelisweerd - Bunnik, Bunnik - Odijk - Odijk - Cothen en Cothen - Wijk bij Duurstede, vrijwel het complete kromme Rijnpad ofwel het jaagpad langs de kromme Rijn vastgelegd in een makkelijk te volgen route.

Vanaf Soesterberg Park vliegbasis zijn we gestart met park vliegbasis de route naar Austerlitz en verder

Voor de echte lange afstandswandelaars de routes Utrecht - Amsterdam en de route Utrecht - Rotterdam beschreven. 

In de betuwe zijn we gestart met een wandeling op footo van Tricht naar Beesd en in het Utrechts landschap de unieke wandeling van Leersum de Leersumse boswacherij naar Wijk Bij Duurstede. 

De paden en andere artikelen komen ook in het door ons uit te geven wandelmagazine waarvan de eerste jaargang nummer 1 nu is verschenen en elk kwartaal een nieuwe update zal worden uitgebracht.

Zo hopen we te komen tot een prettige coaching, normaal liep ik deze wandelingen met groepen van 20 tot dertig deelnemers per keer, nu coachen we met deze uitgaven de wandelingen die je alleen of met twee personen kan lopen. Je loopt je vrij en kan tevens je gedachten laten gaan over je zelf en anderen, je relatie's. Of niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie