Kees Veldhuizen van Sporthuis Bunnik heeft er zin in!
Kees Veldhuizen van Sporthuis Bunnik heeft er zin in! Richard Thoolen

Beachvolleybal te Odijk

30 april 2018 om 19:30 lokaal

ODIJK 27 mei is het zover: dan wordt weer het gezelligste volleybaltoernooi van Bunnik gehouden op de parkeerplaats voor sporthal De Lindenhof te Odijk. Een deel van de parkeerplaats wordt omgetoverd tot strand waar iedereen vervolgens kan genieten van het spelen van of kijken naar beachvolleybal.

Richard Thoolen

Organisatie Het beachvolleybaltoernooi wordt georganiseerd door John Vernooij, Chantal van Doornik, Timo Boersma van VC Kromme Rijn en Kees Veldhuizen van Sporthuis Bunnik. Er komt veel bij kijken om een beachvolleybal in Odijk mogelijk te maken. Kees Veldhuizen geeft toelichting: "Allereerst moesten we een vergunning aanvragen bij de gemeente. Vervolgens moeten we van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei een deel van de parkeerplaats afzetten. Dit zal enige parkeerongemak geven aan bewoners die we zullen verzoeken om hun auto op die dagen elders te parkeren. Dan moeten we de beach gaan maken door zand te gaan storten, heel veel zand. We laten 125 kuub, oftewel: 5 vrachtwagens vol, bezorgen vanuit de Lekhaven in Wijk bij Duurstede. Hierbij worden we geholpen door Co Bos van de Steenhovenweg te Werkhoven. Als het zand er ligt moet dat geëgaliseerd worden. Dan moeten er palen op geplaatst worden en netten opgehangen. Voor het egaliseren voor en tijdens het toernooi heeft Reinaerde een machine ter beschikking gesteld."

Meedoen Iedereen kan in principe meedoen aan het beachvolleybaltoernooi. Men kan zich inschrijven per team van 4 of 6 personen en betaald €25,- voor deelname. Het inschrijfbedrag heeft de organisatie dankzij diverse sponsors laag kunnen houden zodat deelname voor een ieder mogelijk is. Een team kan ontstaan door veel verschillende verbanden. Zo is bij voorbeeld mogelijk: een straatteam, een bedrijfsteam, een clubteam, een familieteam of een gelegenheidsteam. Men kan van alles bedenken. Er kunnen maximaal 24 teams meedoen. Ook kan men opgeven wat het ervaringsniveau van een team is zodat er tegen gelijkwaardige tegenstanders gespeeld kan worden, wat natuurlijk het speelplezier zal verhogen. Bijzonder is dat het toernooi ALTIJD doorgang zal vinden. Mocht het Nederlandse klimaat voor niet-speelbare omstandigheden zorgen dan zal uitgeweken kunnen worden naar de sporthal waar de wedstrijden dan afgewerkt kunnen worden. Helaas dan niet op zand, dus bij verwacht slecht weer kunnen deelnemers beter ook hun sportschoenen meenemen.

Droom Veldhuizen: "Het is een hele organisatie waar veel vrijwilligers een bijdrage aan leveren. Fantastisch hoe al die mensen zich inzetten om beachvolleybal in Odijk mogelijk te maken. Ik hoop dan ook dat er heel veel mensen van komen genieten. Het is mijn droom om in Odijk een permanent beachveld aan te leggen. Dat kost een hoop geld, maar mocht ik de loterij winnen dan komt dat er zeker!"

Inschrijven Voor wie graag mee wil komen doen aan het beachvolleybaltoernooi wordt geadviseerd om zich zo spoedig mogelijk in te schrijven. Dat kan via de website www.vckrommerijn.nl of een mail te sturen naar beachvolleybal toernooi@vckrommerijn.nl . Individuele spelers kunnen zich ook opgeven. Er zal gekeken worden of zij een eigen team kunnen vormen of ingedeeld bij een bestaand team. Het toernooi zal gespeeld worden op zondag 27 mei van circa 11.00 uur tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie