Jeugdschutters in actie
Jeugdschutters in actie Wijnie Hoogland

Intervieuw met SV Tref jeugdleden

28 april 2018 om 17:21 Sport/sport Deel je nieuws

Schietvereniging Tref is altijd op zoek naar nieuwe leden. Als bestuur dachten wij nu eens de jongere leden aan het woord te laten.

De volgende drie vragen zijn gesteld:
             1. Waarom ben je lid geworden van onze schietvereniging?
             2. Wat is daar leuk aan?  
             3. Wat neem je mee  van wat je hier leert?

Esmee: Ik vind schieten een heel andere sport dan die algemene sporten zoals voetballen. Wat ik erg leuk vind is dat je perfect gaat schieten als alle samenvalt, daarmee bedoel ik al die stapjes, zoals houding, concentratie, afdrukken, narichten en zo. Wat ik meeneem is de concentratie, je op één ding focussen. Dat kan ik overal gebruiken!

Lance: Schieten op de schapenmarkt vond ik al erg leuk. Ik zat eerst op voetbal maar dat beviel me niet meer zo. Ik ben er afgegaan. Mijn vriend Tim zat al op schieten en dat leek mij ook wel wat. Zodoende. Ik wil later in het leger, net als een paar familieleden van mij. Dit schieten vind ik leuk. Concentratie leer ik hier en dat is wel handig voor op school. Veiligheid leer ik ook en dat komt goed uit met vuurwerk!

Tim: Ik ben van voetballen af gegaan omdat ik er niets meer aan vond. Van mijn vader hoorde ik dat je in Langbroek kunt schieten. Ik vind het gewoon leuk en later wil ik een jachtakte halen want dan kan ik met mijn vader mee op jacht. Concentratie leer ik hier en over veiligheid. Mijn vader zegt dat ik thuis ook beter met mijn wapen omga.

Gijs: Als klein kind heb ik al veel gespeeld met geweren. Ik ben op de PJGU Landdag 2017 geweest en dat schieten vond ik leuk. Zo ben ik  in Langbroek bij SV Tref terecht gekomen. Ik vind schieten aparter dan een andere sport. En ik vind het ook leuk als ik er beter in word. En de concentratie die ik hier leer helpt mij bij het huiswerk maken.

Iris: Mijn broertje ging naar de schietvereniging en ik ging mee om te kijken.  Ik mocht het ook proberen. En ik vond het zo leuk dat ik ook aspirant lid ben geworden.  Ik wil gaan wedstrijd schieten en ben al eens mee geweest om te kijken hoe dat is. Schieten zit in de familie! Het leuke vind ik het verbeteren van mijn eigen score. En verder vind ik schieten sowieso leuk. Het concentreren dat ik hier leer neem ik mee. Op school kan ik mij nu beter concentreren.

William: Ik vind schieten super leuk, ook op teevee. Thuis heb ik al een eigen luchtgeweer!  Ik vind het leuk om raak, in het zwart van de kaart, te schieten. En ook dat ik mijzelf kan verbeteren. De concentratie neem ik mee naar huis en naar school.

Thomar: Schieten leek mij wel een leuke sport en ik hoorde dat het ook een Olympische sport is. Ik vind het leuk dat je concentratie leert en dat je kan zien dat je steeds beter wordt. Aan mijn vrienden laat ik mijn puntenkaarten zien; hoeveel ik heb geschoten. Als ik naar een andere vereniging zou gaan , kan ik zó beginnen want ik heb geleerd hoe ik het aan moet pakken.

Samenvattend: schieten is niet alledaags.  Je doet het alleen en voor jezelf en dat is fijn als je niet een teamsporter bent. Je leert over veiligheid en concentratie, wat je ook buiten de schietsport goed kunt gebruiken, bij andere activiteiten of op school. Je leert je te verbeteren op alle punten die te maken hebben met een goed schot en ook hoe je dat zelf kunt doen.

En het allermooiste is de grote glimlach waarmee ze naar huis, dat je kunt zien dat ze het naar hun zin gehad hebben, dat ze goed te motiveren zijn en de week erop weer enthousiast binnenkomen. 

Eind juni staat SV Tref op het Kersenfestival in Cothen. Voel je uitgenodigd om daar, of op donderdagavond in het Dorpshuis de Toekomst in Langbroek, kennis te maken met onze vereniging en de schietsport. De schietensport is voor jong en oud.

Namens bestuur en leden van Schietvereniging Tref, Irma Jaspers
www.schietverenigingtref.nl
info@schietverenigingtref.nl

Jeugdschutters in actie
Jeugd pistool- en geweerschutters
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie