Lilian Meeldijk is een van de organisatoren van de Bunnik Fair op 2 juni.
Lilian Meeldijk is een van de organisatoren van de Bunnik Fair op 2 juni. Margriet Hunse

Bunnik Fair wordt nog leuker

28 april 2018 om 19:30 lokaal

Margriet Hunse

BUNNIK De achtste editie van de Bunnik Fair op 2 juni wordt nog uitgebreider dan de voorgaande jaren. De eerste Bunnik Fair vond in 2010 plaats en is uitgegroeid tot een feestelijke jaarmarkt voor en door inwoners, organisaties en bedrijven uit de gemeente Bunnik, die niet meer weg te denken is uit de evenementenagenda.

PRESENTATIE Fotograaf Geerke Vermeulen zit al een paar jaar in het organiserend team. Dat is het afgelopen jaar aangevuld met drijvende kracht Marieke de Graaf van C-vis, Lilian Meeldijk, de nieuwe eigenaar van slijterij Mitra en Evert Achterberg en Hanneke Achterberg uit Odijk. Het nieuwe team zit vol ideeën. Ze worden bovendien bijgestaan door mensen die een handje helpen, zoals bij het ontwerpen van de poster. "De focus voor de ondernemers is in de loop der jaren verschoven van verkoop naar presentatie. We zien steeds weer nieuwe activiteiten, zoals proeverijen" zegt Geerke Vermeulen. Lilian Meeldijk: "Het is echt de bedoeling dat het een Bunniks feest wordt, waarbij je allemaal verschillende sporten kan beoefenen en Bunnikse producten kunt proeven en kleine workshops kan volgen!" Uiteraard wordt er weer een prijs uitgereikt voor de aantrekkelijkste stand of presentatie.

PUZZEL "We hebben veel hoofdkantoren van landelijke bedrijven en organisaties binnen de gemeentegrenzen. Het zou zo leuk zijn als ook die zich dit jaar ook laten zien aan het Bunnikse publiek. Zo kunnen de werknemers die elke dag naar Bunnik komen en de inwoners van de gemeente kennis met elkaar maken, dan zie je eens een gezicht bij die bedrijven" zegt Vermeulen. Tegen een schappelijke vergoeding kunnen belangstellenden een aantal meters of een kraam huren, voor grote bedrijven zijn er businessplaatsen. Het is nog een hele puzzel voor de organisatie om de deelnemers tussen de net aangelegde heggetjes en fietsenrekken in het centrum van Bunnik in te passen. Marieke de Graaf is er al weken mee bezig, en het gaat beslist lukken.

BAKWEDSTRIJD Net als op een Engelse fair heeft de Bunnik Fair ook een bakwedstrijd. In Heel Bunnik Bakt strijden deelnemers om de prijs voor het lekkerste baksel. De afgelopen jaren had de jury het zwaar met het beoordelen van de spectaculaire taarten. De bakwedstrijd staat dit jaar in het teken van gezonde baksels. Bij de Plattelandswinkel de Achterdijk kunnen deelnemers tegen een speciaal tarief fruit halen om in het baksel te verwerken.

TWEEDEHANDS Helemaal nieuw dit jaar is Heel Bunnik Rommelt. Bunnik heeft geen vrijmarkt op Koningsdag waar volwassenen hun tweedehands spullen kunnen verkopen. Vermeulen: "We geven daarom iedereen de gelegenheid om zijn spullen te verkopen tijdens de Bunnik Fair. Iedereen die zich inschrijft kan een paar meter huren, tussen de kramen van de andere deelnemers in." Ook is er weer een open podium. Iedereen die muziek wil maken, een goocheltruc wil laten zien, een gedicht of een verhaal wil voorlezen kan zich aanmelden bij de organisatie. De dag wordt geopend door Bekende Bunniker Vincent Bijlo, vergezeld door een verrassingsgast. Alle informatie over deelname en standplaatsen is te vinden op www.bunnikfair.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie