De hele bijbel in één jaar?

27 april 2018 om 12:50 lokaal Deel je nieuws

De bijbel:

geloofsboek, cultuurboek, verhalenboek,

heilige schrift, wetboek, poëziebundel...

Het is altijd méér dan je denkt.

Opnieuw gaat een groepje in september aanstaande starten met het lezen van de hele bijbel in één jaar. In september 2019 moet het klaar zijn! Als ondersteuning komen de deelnemers elke veertien dagen een uurtje op dinsdagavond bij elkaar, in de Witte Huisjes, onder begeleiding van ds Margje Kuijper. Bij die bijeenkomsten kunnen ervaringen en vragen worden gedeeld en worden moeilijkheden besproken, uiteraard met ruimte voor ieders eigen visie of opvattingen.

Ds Kuijper heeft een aantal malen eerder zo’n leesgroep begeleid in Rotterdam en in Bunnik. De meeste deelnemers hadden een protestantse of katholieke achtergrond, anderen hadden voor het eerst een bijbel in handen. Dat maakte de gesprekken juist heel boeiend en open.

Natuurlijk kun je met ongeveer 50 bladzijden per week niet alles tot je laten doordringen. Maar de deelnemers krijgen wel een indruk van de héle bijbel, inclusief de deuterocanonieke boeken (de apocriefen).

Er is een planning voor veertig leesweken, daarbij worden de schoolvakanties overgeslagen. Die periodes kunnen ook gebruikt worden om in te halen als je wat achterop bent geraakt.

Er zijn al ongeveer tien aanmeldingen. Ook geïnteresseerden die niet lid zijn van een kerk zijn welkom. Leeftijd doet er niet toe. Maar je moet wel nieuwsgierig zijn naar ‘de hele bijbel’!

Voor meer informatie of aanmeldingen: margje.k@kpnmail.nl Of telefoon: 030 6390332

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie