Kromme Rijn vanuit de lucht
Kromme Rijn vanuit de lucht Wim van de Meerendonk

Bijzondere Kromme Rijn vaarten in mei

27 april 2018 om 10:44 lokaal Deel je nieuws

PUBLIEKSVAARTEN

Deze vaarten worden gehouden op woensdag 9 mei van 19.00 tot 20.30 uur en zondag 27 mei van 14.00 tot 15.30 uur U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en u krijgt vervolgens een inleiding over het ontstaan van het Kromme Rijn gebied en een videopresentatie. Daarna gaan we aan boord van de pont en varen richting Amelisweerd en Rhijnauwen. Onderweg vertelt een gids u bijzonderheden over wat er zoal te zien is.

DAUWTRAPVAART 

In de prille ochtenduren van hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, start om 5.30 uur de inmiddels traditionele dauwtrapvaart met de Pont van het Landschap. Hierbij wordt gevaren naar Rhijnauwen, waarna gezamenlijk naar het excursiecentrum wordt terug gewandeld. Daar wordt, als afsluiting van deze bijzondere activiteit , een ontbijt geserveerd. In verband hiermee kunnen bij deze gecombineerde vaar- en wandelexcursie maximaal 22 personen deelnemen

WANDELEXCURSIE  VOGELS

Op zaterdag 12 mei kunt U met een gids dwalen door de natuur rond het historische landgoed Nienhof. Om 9.30 wordt u met een kopje thee of koffie ontvangen. De wandeling die ongeveer 2 uur duurt en die u op “geheime” uithoekjes van het gebied brengt. Als u van vogels houdt is dit een wandeling die u beslist moet meemaken. Goed, het is wel niet meer de vroege ochtend en heel wat soorten hebben er al een concertoptreden opzitten maar overal zijn nog actieve dieren druk in de weer.  Met een beetje hulp van de gids en de solisten kunt u toch zeker na afloop 8 tot 10 soorten in zang van elkaar onderscheiden.

MOEDERDAGVAART

Wegens groot succes is er op zondag 13 mei om 14.00 uur  wederom een Moederdagvaart in het vaarprogramma van de Pont van het Landschap opgenomen. Een bijzondere mogelijkheid om het traditionele ontbijt op bed voor moeder in te ruilen voor een tocht met haar op de Kromme Rijn. Want wat is er origineler dan moeder op deze dag te trakteren op een vaartocht langs de juist nu zeer bloemrijke oevers ? Deze vaart begint met een van een verrassing voorzien kopje koffie of thee, een dvd-presentatie over de rivier en een toelichting door de gids.

Alle activiteiten starten in het excursiecentrum van het Landschap gelegen naast Grotelaan 16 in Bunnik

Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343—57 59 95 of via www.utrechtslandschap.nl 

Extra informatie kunt u ook vinden via facebook “Pont van het Landschap”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie