Een (op afstand) mooie overdracht van Monique (links) naar nieuw aanspreekpunt Mieke (rechts).
Een (op afstand) mooie overdracht van Monique (links) naar nieuw aanspreekpunt Mieke (rechts). Bunnik Beweegt

Nieuw aanspreekpunt Jeugdfonds Sport & Cultuur gemeente Bunnik

26 december 2020 om 07:54 Overig

BUNNIK De gemeente Bunnik is al velen jaren actief aan de slag met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met als doel elk kind de kans te geven mee te doen met het sport en cultuuraanbod in de gemeente. Door de coronacrisis misschien nog wel een belangrijker punt onder gezinnen.

Is het lastig om de contributie van de sportvereniging te betalen? Of is er geen geld voor dansles? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds. Dat kan gedaan worden door een intermediair. Er zijn nu acht intermediairs actief in de gemeente Bunnik. De leerkracht, buurtsportcoach, fysiotherapeut, iedereen die werkzaam is in de gemeente zou intermediair kunnen worden om te helpen deze kinderen te signaleren en op te geven bij het Jeugdfonds. 

Jolanda (coördinator Jeugdfonds): ,,Wij krijgen alle aanvragen binnen van de intermediairs. Er is geen strenge inkomenstoets zoals veel mensen denken. We kijken graag samen met de intermediair en het gezin hoe we kunnen helpen. Elk kind verdient dat.”

WAAR KUNT U TERECHT Monique van Wielink is 2 jaar en 7 maanden het aanspreekpunt geweest binnen de gemeente Bunnik en draagt nu het stokje over aan buurtsportcoach Mieke Hansen-Hilhorst. Van Wielink: ,,Het is belangrijk dat mensen weten dat het geen schande is als je hier gebruik van wilt maken. Ik draag het stokje graag over aan Mieke, maar wil de gezinnen nog graag verder helpen dus blijf wel intermediair. Het is geweldig om te zien hoe je met een kleine tijdsinvestering je zoveel voor een kind / gezin kan betekenen.”

DOELEN 2021 In 2019 waren er 48 kinderen uit de gemeente geholpen door het fonds. Hansen-Hilhorst: ,, Mijn doel voor 2021 is om nog meer gezinnen te helpen. Ook degene die nu misschien niet helemaal rond komen door corona. Voel je niet vervelend om aan te geven dat je even hulp nodig hebt, want juist nu is het zo belangrijk dat kinderen kunnen blijven doen wat ze het allerliefste doen.” Naast dit mooie doel is het de bedoeling dat er meer intermediairs in de gemeente aansluiten om zo nog meer kinderen te helpen.

AANMELDEN Heb je even iets minder te besteden? Of wil je iemand anders helpen en je opgeven als intermediair? Neem dan nu contact op met het nieuwe aanspreekpunt binnen de gemeente Bunnik. Je kunt buurtsportcoach Mieke bereiken via info@bunnikbeweegt.nl of bel 06-23244886.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie