Afbeelding
William van de Haar

Oud-inwoner Odijk maakt nieuwe dicht/art-bundel

25 december 2020 om 08:30 Kunst

NIEUWEGEIN ,,Ik bewaar goede herinneringen aan Odijk waar ik tot mijn 18de heb gewoond”, zegt Michel van Stratum. Hij heeft zelfs 3 jaar lang het Bunniks Nieuws rondgebracht en zijn moeder heeft jaren als journalist gewerkt voor het Trefpunt dat is opgegaan in het Bunniks Nieuws. 

Michel was actief lid van de wielervereniging TWC Voorwaarts en heeft de befaamde tocht van 500 kilometer van Parijs naar Odijk in 24 uur gefietst. Met 16 man (Michel was als 17-jarige de jongste) hebben ze deze pittige tocht volbracht. Ook bij SV Odijk heeft Michel als voetballer de nodige voetstappen staan.

Over Odijk heeft hij nog een kleine anekdote: ,,Ik zat in Zeist op de middelbare school. Daar waren leerlingen uit de wijde omtrek. Ik was niet de enige uit Odijk maar het merendeel kwam er niet vandaan. Zij over Odijk: “Een haventje met een meerpaal…meer niet.” Oef, daar had ik het maar mee te doen… aldus Michel.

Michel is tegenwoordig dichter/kunstenaar en heeft in 2005 zijn eerste gedichtenbundel “De viering van de tovenaar” uitgebracht. Deze bundel bestaat, net als zijn volgende boeken, uit gedichten en foto’s van zijn schilderijen en Oost-Indische inkt-tekeningen. Vandaar ook wel dicht/art-bundel. De bundel is in Bunnik gepresenteerd. De toenmalige burgemeester was erbij en zij nam het eerste exemplaar in ontvangst. 

DERDE EN VIERDE BOEK In 2013 volgde de bundel “Glimwormen”. En in oktober 2020 stond de boekpresentatie gepland van zijn gedichtenbundel “Ontwaakt” en “Evilisme”, maar dit kon helaas vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Eigenlijk is het zijn derde en vierde boek, want het bestaat feitelijk uit twee boeken. Het boek is wel reeds in omloop.

De gedichten, schilderijen en pentekeningen van Michel gaan over de surrealistische aspecten van het bestaan. Dit gemengd met al zijn gevoelens en emoties. Ze zijn een reis door de ruimte en een tocht over de aarde. Ze laten zich het beste kennen door ze te lezen en te bekijken. De naam die Michel aan zijn kunst heeft toegedicht is: Archeologisch-Futuristisch Surrealisme. Het gaat over de mystiek van het bestaan vermengd met de meest simpele gewaarwordingen van het zijn met hier en daar een vleugje humor.

Bent u op zoek naar een mooi, origineel cadeau voor uzelf en/of een ander dan kunt u deze gedichtenbundels bestellen op het volgende email adres: Michelscorpius@gmail.com. De prijs van deze 3 gedichtenbundels is euro 10,- per stuk en euro 5,- aan portokosten. U krijgt de bestelling z.s.m. thuisgestuurd.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie