Stemmen voor nieuwe naam Nicolaasschool

25 april 2018 om 14:23 lokaal Deel je nieuws

Odijk – Vandaag stemden leerlingen, ouders en leerkrachten van de Nicolaasschool voor een nieuwe naam voor de school en een bijbehorend nieuw logo. Wat het geworden is, weet vooralsnog alleen het team. Op 29 juni – het eindejaarsfeest - wordt de nieuwe naam bekendgemaakt aan ouders en leerlingen. 

Schooljaar 2017 – 2018 is het jaar waarin oud en nieuw bij elkaar komen voor de Nicolaasschool. In 2017 bestond de school 60 jaar. Directeur Caroline Boumans: “Dat was een goed moment om te herijken, bijvoorbeeld hoe wij toekomstgericht onderwijs gaan geven.” 

Katholiek

“We bouwen aan een nieuwe school, gebaseerd op het verleden, maar passend bij wat er nu van ons gevraagd wordt én toekomstbestendig. Naast het opdoen van kennis en vaardigheden leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot een zelfstandig persoon in het leren samenwerken en samenleven met anderen. De katholieke dimensie geeft ons daarbij inspiratie. En ook die blijft in beweging; een continue zoektocht naar een balans tussen traditie en vernieuwing. Een nieuwe naam past daarbij.”

Met ouders in gesprek over onderwijs

Ook was er behoefte aan een duidelijk toekomstbeeld en een nieuw onderwijskundig profiel. “Eerst zijn we als team om tafel gegaan om onze ambitie voor de komende jaren helder te krijgen. Wat daar uitgekomen is, is dat we samen met leerlingen, leerkrachten en ouders voor een veilige en uitdagende leef- en leeromgeving gaan. Daarin staat de eigen identiteit, nieuwsgierigheid en creativiteit van het kind voorop. We werken doelgericht en vieren onze successen.” 
Op dit moment zijn leerkrachten in gesprek met ouders over hoe het onderwijs vanuit die ambitie vormgegeven kan worden. 

Nieuw begin

“We hebben als team best wat voor onze kiezen gekregen de afgelopen jaren en we hebben hard gewerkt daar weer bovenop te komen. Nu zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Daar zijn we trots op. We zijn in beweging en willen dat graag markeren met een nieuwe naam als nieuw begin. We nemen de lessen en al het mooie uit het verleden mee.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie