Familie kwam op raamvisite
Familie kwam op raamvisite Michelle en Dennis Geerling
gratis

PREMIUM SELECTIE ‘Gelukkig kwam Boaz een paar dagen te vroeg’

28 december 2020 om 15:40 Corona

In de dagen rond de jaarwisseling delen we een selectie van de meestgelezen Premium-artikelen op Bunniks Nieuws.nl. Vandaag een mooi persoonlijk verhaal uit de eerste lockdown. Het artikel is eerder gepubliceerd op 30 maart.

ODIJK Michelle en Dennis Geerling uit Odijk kregen vorige week maandag hun tweede kindje, Boaz. Ze zijn blij dat het goed gaat met de kleine, maar het is ook een lastige periode, aangezien ze geen kraamvisite kunnen ontvangen wegens de maatregelen rondom corona. 

Michelle: ,,Ik ben in het ziekenhuis op de polikliniek bevallen. Vanuit de verloskundigenpraktijk kregen we wel de vraag of we wilden heroverwegen of we naar het ziekenhuis wilden, maar geen advies weg te blijven.” Boaz maakt het goed. ,,Hij is een heel tevreden mannetje. Ook zijn grote broer Finn van 2 vindt het heel leuk om overal mee te helpen.”

Kraamvisite zit er helaas niet in. ,,Mijn eigen moeder heeft Boaz nog niet gezien, behalve met videobellen. Dat is heel vreemd.” 

ONDER HET BALKON Dennis zijn moeder woont in een verpleegtehuis, Spathodea in Zeist, en mag dus helemaal geen bezoek ontvangen. ,,Voor de bevalling gingen we er nog wel heen. Ze woont op de eerste verdieping en dan gingen we onder het balkon staan zwaaien.” Er is wel sprake van creativiteit. ,,Mijn man belde naar het verpleeghuis om te vragen of we konden videobellen. Een van de verzorgers heeft dat gedaan, met haar eigen telefoon. Dat was heel fijn.” 

Michelle ziet toch ook een voordeel. Dennis werkt als financieel controller en doet dat nu tijdelijk vanuit huis. ,,Hij werkte al thuis voordat dat echt moest. Hij wilde mij absoluut niet besmetten, omdat veel onbekend is over het gevaar tijdens de zwangerschap. Daardoor hebben we veel tijd met zijn vieren om een nieuwe balans te vinden in ons gezin.” 

RAAMVISITE Zoals op veel plekken is kraamvisite ingewisseld door raamvisite, waarbij het bezoek buiten blijft. ,,Een paar vrienden en familieleden zijn geweest. We hebben het beschuit met muisjes buiten neergezet en door het raam gepraat. Het is leuk om zo toch iets te kunnen laten zien.” 

Michelle en Dennis hebben wel gewoon kraamzorg. ,,Dat was mijn grootste zorg de dagen voor de bevalling. Ik kan mij de opstart niet voorstellen zonder kraamverzorgster. Gelukkig kwam Boaz uit zichzelf een paar dagen te vroeg.  Daar was ik heel blij mee.” 

Kraamverzorgster Thea: ,,Het is altijd al ons streven om bij één gezin steeds dezelfde kraamverzorgster te hebben. Daar doen we nu nog meer ons best voor. Het werk zelf is niet heel erg veranderd. We werken altijd al in een besloten werkomgeving. Het is alleen rustiger omdat er geen visite komt.” 

door Agnes Corbeij

Dankzij de inmiddels honderden Premium-abonnementen kunnen de journalisten van BunniksNieuws.nl extra verhalen maken. Het geeft ons de ruimte om net even dieper te graven in onderzoeksdocumenten, verder over de grens te kijken bij mensen die niet meer in Bunnik wonen (Groeten uit) en meer tijd te nemen voor een uitgebreid interview. Wilt u bijdragen aan deze vorm van kwalitatief goede lokale journalistiek? Word dan ook abonnee. Dat kan al vanaf 3,95 per maand via https://www.bunniksnieuws.nl/abonnement/bunniksnieuws/bestellen 

Boaz is een tevreden mannetje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie