klaproos, groot akkerscherm en ganzenbloem
klaproos, groot akkerscherm en ganzenbloem krommerijnlandschap

Landelijke zaaidag bijen krijgt verlenging met de Beedeals Krommerijn

20 april 2018 om 16:58 lokaal Deel je nieuws

22 april is het landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Vanuit de stuurgroep krommerijnlandschap hebben we daar ook aandacht voor gevraagd. Ruim 90 mensen hebben al zaad aangevraagd en gaan dit op 22 april zaaien. Geweldig voor de bijen. Maar de actie gaat door vanuit de Beedeals Krommerijn.

Woon je in de krommerijnstreek en wil je mee doen, dan kan je nog steeds gratis bloemenzaad aanvragen bij Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Heb je een berm, overhoekje of hele lap grond beschikbaar voor een bloemenzee?  Neem contact op met de landschapscoördinator. info@krommerijnlandschap.nl. De wilde bijen zijn er blij mee. 

Beedeals Krommerijn

Deze actie maakt deel uit van de Beedeals Krommerijn, die we vorig jaar afsloten met deelnemende gemeenten, het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, de agrarische natuurvereniging Kromme Rijnstreek en een aantal boeren en fruittelers. In deze deal werken we aan betere omstandigheden voor met name wilde bijen. In 2017 hebben we voor maar liefst 4,7 hectare bloemenzaad uitgedeeld. Een groot succes.

Bloemzaad aanvragen kan tot eind mei bij de landschapscoordinator info@krommerijnlandschap.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie