Vanaf hier hangt een bordje dat er niet meer gespoten mag worden.
Vanaf hier hangt een bordje dat er niet meer gespoten mag worden. Kuun Jenniskens

Watertoren wordt B & B

23 april 2018 om 07:30 lokaal

ODIJK/WERKHOVEN De gemeenteraad is akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor de Watertoren in Werkhoven. Dit maakt het voor de eigenaars mogelijk om een bed & breakfast in te richten.

Kuun Jenniskens

Gedurende de zomermaanden kan men bij de Watertoren op het weekend al op een terras verblijven. Er zijn rondleidingen mogelijk door het bijzondere gebouw. En het is te huur voor vergaderingen, workshops en feesten.

Om de Watertoren te kunnen blijven onderhouden moet het gebouw beter worden geëxploiteerd, daarom willen de eigenaren er een recreatief nachtverblijf gaan uitbaten.

APPARTEMENTEN Al 30 jaar verbouwen Carolien en Cock Smeulders de toren. De buitenkant is inmiddels prachtig opgeknapt. Er zijn ramen en vloeren ingekomen, en er komt een lift. In de toren zijn vier etages gebouwd. Met de bedoeling om 4 Bed & Breakfast appartementen te creëren voor groepen tot 8 personen.

Nu het bestemmingsplan is vastgelegd kan het echtpaar hier verder mee aan de slag.

PARKEREN De gemeenteraad noemde het tijdens het Open Huis een goed plan om de recreatieve functie uit te breiden. De Liberalen wilden nog wel weten of het parkeren goed is geregeld. Het is niet de bedoeling dat er op straat wordt geparkeerd. Ook P21 informeerde hiernaar.

Volgens wethouder Spil zijn er op het terrein zelf inmiddels voldoende plekken gecreëerd, en ook voor grote groepen ligt er een goede oplossing.

SPUITZONE Het CDA vroeg naar de afspraken die met de nabijgelegen boomgaard zijn gemaakt over de spuitzone. Wethouder Erika Spil (P21) legde uit dat, omdat de Watertoren er eerder was dan de fruitteler, dus dat de teler zich hier moet voegen. De afspraak is dat de nabijgelegen bomen niet worden gespoten en dat de fruitteler het even bij de Watertoren meldt wanneer hij gaat spuiten. Om de spuiter hier goed over te informeren hangt er een bordje in de boomgaard.

Ook bij de Watertoren staat een bordje, dat bezoekers wel de boomgaard in mogen lopen, maar geen fruit mogen plukken of rapen.

Na het Open Huis werd het bestemmingsplan diezelfde avond tijdens de raadsvergadering bekrachtigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie