Afbeelding
BDU Media
ingezonden

Reactie op ingezonden brief ‘Welke route kiezen we?’

19 december 2020 om 16:17 Opinie

BUNNIK Leny Visser, fractievoorzitter CDA Bunnik, reageert op de ingezonden brief van R. Middel uit Bunnik van 7 december:

,,Beste meneer Middel,

U hebt gelijk dat u te weinig van ons hoort. Begin dit jaar hadden we de hoop dat er een goed gesprek met inwoners over nieuwbouw in de gemeente op gang zou komen. Dat gebeurde niet. U bent teleurgesteld en spreekt van een gemiste kans. Wij vinden dat ook. 

Over Odijk West werd door de raad in beslotenheid gesproken. Hoe bedenk je het? Maar alle andere politieke partijen vinden dit prima. Inwoners zijn blijkbaar erg lastig. We zijn als CDA te naïef geweest. We vertrouwden op de afspraak dat het college volgens de principes van de omgevingswet, met burgerparticipatie, aan de slag zou gaan. Niets van dat alles. 

Het lijkt wel of onze dorpen kost wat kost volgebouwd moeten worden. Wij zien dat anders en accepteren de manier waarop raad en college nu werken niet meer. Bij het begin beginnen en met de inwoners een goede omgevingsvisie opstellen. Vanuit dat beeld kunnen we wijken zoals Odijk West en het Stationsgebied invullen en de leefbaarheid in stand houden. Geen Vinex achter een N229 die niet omgelegd wordt. Maar de coalitie hobbelt gehoorzaam achter het college aan. Het is nog niet anders.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie