Odijks Fruit in zeer onderhoudende Huiskamer-lezing

2 februari 2018 om 00:00 Nieuws

Op woensdag 31 januari jl. was Odijks fruit de bron van inspiratie in de Huiskamer van Odijk. Plaats van handeling: het Dorpshuis van Odijk.

Eveline Westeneng vertelde daar over haar persoonlijk klik met de fruitteelt. Van jongs af aan. En sinds ettelijke jaren in haar werk op het eigen bedrijf, met haar man Jacob aan de Achterdijk. Ze noemde indrukwekkende getallen bij oogsten van peren. En wat er komt kijken bij de zorg voor de bomen, het snoeien, de vorstbestrijding, de bijen voor bevruchting, het oogsten, koelen en opslaan, de tussenhandel en de verkoop aan (ons) klanten uit de directe omgeving.

Niet alleen peren trouwens. We werden ook wijzer over kersen, aardbeien, pruimen en appels. Daarmee stopte Eveline niet. Ze had hart voor haar boerderijwinkel, groenten, haar seizoensarbeiders, de website, enkele exportbeurzen, en had verstand van de invloed van het weer en zelfs van handelsboycots.

Eveline had er geen moeite mee het publiek te boeien. Er waren leden van de Huiskamer en een enkele introducé op af gekomen. Zij werden getrakteerd op eigen perensap van Evelines bedrijf. Ook werd er een kratje groente en fruit verloot onder de toehoorders. Alle nieuwsgierige vragen beantwoorde Eveline moeiteloos. Leerzaam, lekker en leuk zo'n avond.

Het was alweer de 3e inspiratielezing in de reeks Verhalen en Inspiratie uit Odijk. Een volgend moment van inspiratie zal op 21 maart plaatsvinden. Ook in het Dorpshuis. Welk thema ons dan kan inspireren, verschijnt weer in het Groentje. Want ook niet leden zijn altijd welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie