Celeritas slaat in de slotfase toe en pakt een punt

14 januari 2018 om 00:00 Sport

Voor Celeritas stond zondag de uitwedstrijd tegen Orion/GHC uit het Zeeuwse Heiinekenszand op het programma, de verste uitwedstrijd dit seizoen.

Deze ploeg stond een plaats onder Celeritas en zoals verwacht zou het geen eenvoudige zaak worden om hier zonder kleerscheuren vandaan te komen.

De thuisploeg liet er geen twijfel over bestaan en was duidelijk er op gebrand om de nederlaag in de uitwedstrijd goed te maken. In een hoog tempo namen zij direct een 6-3 voorsprong, toen er wat slordigheden ontstonden in het spel van de Zeeuwen kon Celeritas terug komen tot 7-7. Vlak voor rust nam Orion/GHC door een aantal sterke acties vanuit de opbouw een 15-12 voorsprong.

Terug uit de kleedkamer kon Celeritas geen vuist maken, de scherpte ontbrak en aanvallend miste Celeritas het zo nodige overleg..

De thuisploeg wist goed te profiteren van het dan falende Celeritas en liep uit na naar een veilig lijkende 22-16 voorsprong met nog een klein kwartier te gaan. Celeritas zette een slotoffensief in terwijl Orion/GHC zich al veilig waande sloop Celeritas dichterbij. Met nog iets meer dan 2 minuten was het verschil nog drie doelpunten en leek de wedstrijd gespeeld.

Een goede onderschepping van Celeritas zijde en enkele mislukte aanvallen van Orion/GHC bracht Celeritas op 28-27. Toen Timo Genessen in de laatste minuut na een alles of niets verdedigende actie naar de kant moest leek de wedstrijd gespeeld. Er stond echter commotie in de zaal, de wedstrijd tafel had de tijd door laten lopen daar de scheidsrechters duidelijk een tijdstop hadden aangegeven. In de toen nog resterende 30 seconde was het Mark van de Ven die de verlossende 28-28 op het scorebord bracht.

Met een goed gevoel begon Celeritas aan de lange terugreis.

Zondag komt Eemland naar de Tol, de wedstrijd tegen de hekkensluiter begint om 13.00 uur