Celeritas maakt een goede start in 2018

7 januari 2018 om 00:00 Sport

Zondag startte Celeritas met een thuis overwinning de tweede helft van de competitie, tegenstander was Saturnus uit Ridderkerk.

Tegen deze ploeg werd eerder met 30-28 verloren, hierdoor was Celeritas sterk gemotiveerd omdat die wedstrijd niet in verlies had mogen eindigen.

Saturnus begon sterk aan de wedstrijd en nam gelijk een 3-6 voorsprong. Ondanks de snel opgelopen achterstand bleef Celeritas als team goed en degelijk handbal spelen. Na ruim een kwartier kwam Celeritas bij 8-8 op gelijke hoogte, vanuit deze stand gingen de ploegen gelijk op naar een 14-14 ruststand. In de tweede helft zag Celeritas geen kans om direct afstand te nemen, halverwege het tweede gedeelte stond er 20-20 op het scorebord. Vanaf dat moment was het Celeritas dat conditioneel de wedstrijd naar zich wist te trekken, mede ook door een blessure van een van de Saturnus spelers.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden was er nu wel sprake van goed samenspel in de aanval ook de verdediging stond als een huis. In de laatste fase van de wedstrijd sloeg Celeritas definitief toe en won verdiend met 31-26.

Coach Ad van Doorn toonde zich na afloop zeer content, niet alleen vanwege de overwinning maar vooral van het vertoonde spel. "Dit is het handbal wat ik graag zie" zei een tevreden coach.

Met deze uitslag staat Celeritas op een verdienstelijke vijfde plaats, zondag volgt de verste uitwedstrijd tegen Orion in het Zeeuwse Heinekenszand.