Parkeerdruk Bunnik neemt toe: hinder en gevaar zijn het gevolg.

15 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

In het Groentje werd onlangs kort verslag gedaan over de langparkeerders bij het winkelcentrum. Gelukkig heeft dit de aandacht van de politiek, maar sinds kort zijn er andere parkeerproblemen bijgekomen in ons mooie groene dorp.

Langzamerhand worden verschillende straten in de Kromme Rijn wijk dagelijks benut als parkeerplek voor mensen van buiten Bunnik. Natuurlijk staat het iedereen vrij daar te parkeren waar het mag. Al enkele jaren hebben forenzen die in De Uithof werken Bunnik ontdekt als gratis parkeerplaats. In De Uithof zelf moeten ze daar flink voor betalen. Wat doen deze mensen, geheel legaal overigens, ze parkeren hun auto op bijvoorbeeld de Lokhorstlaan of Gildenring en halen vanuit de kofferbak een vouwfiets tevoorschijn of hebben een fiets achterop hun fietsendrager of stallen een fiets aan een boom. Gelukkig, deze mensen ervaren op de fiets nog een mooi, fris en groen stukje Bunnik op weg naar hun werk, maar hun auto's staan wel de hele dag in Bunnik geparkeerd waar ze parkeerplaatsen van bewoners en hun eventuele bezoek bezet houden.

Een tweede probleem dat ik onlangs gesignaleerd heb, is het parkeren van auto's op het eerste deel van de Van Zijldreef, van de Provincialeweg tot aan de Kennedylaan. Dit zijn auto's van forenzen die werken bij één van de vele bedrijven van het bedrijventerrein De Twaalf Apostelen, o.a. aan de Regulierenring.

In de toekomst zal het parkeerprobleem alleen maar toenemen want nu wordt het voormalige parkeerterrein van Rhijnhaege gebruikt als opvang voor parkeren maar dit blijkt niet genoeg te zijn. Wanneer met de sloop van dit gebouw en nieuwbouw van appartementen dit terrein ook niet meer beschikbaar is, houd ik mijn hart vast voor de rest van de Kromme Rijn wijk. Maar vooral gaat het mij om de veiligheid. De auto's die nu geparkeerd worden op het begin van de Van Zijldreef leveren gevaar op. Dat is nu al duidelijk. Fietsers richting Utrecht zien niet of er auto's vanaf de Van Zijldreef komen omdat de geparkeerde auto's het zicht ontnemen. Bovendien wanneer op dit door de geparkeerde auto's versmalde stuk weg er een tegenligger aankomt, kun je er elkaar niet passeren. Laat staan het bevoorradingsverkeer van Albert Heijn dat gebruik moet maken van de Van Zijldreef.

We beleven economisch gezien een goede tijd, maar dit heeft ook zijn nadelen en die worden mogelijk alleen maar talrijker en nemen in omvang toe wanneer niet tijdig maatregelen worden genomen.

Houd Bunnik groen maar bovenal veilig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie